• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

24.11.2022

13:35

PIMPLA LOPTU I UŽIVA! Žongler iz Zrenjanina održao jubilarni 3.500-ti javni nastup, fudbal je pikao PUNA TRI SATA (FOTO)

Z.I.

Vesti

PIMPLA LOPTU I UŽIVA! Žongler iz Zrenjanina održao jubilarni 3.500-ti javni nastup, fudbal je pikao PUNA TRI SATA (FOTO)

Podeli vest

Jubilarni 3.500 javni nastup žongler fudbalskom loptom iz Zrenjanina Slavko Anđel, obeležio tri sata pikajući loptu i družeći se sa najmlađim fanovima

Sedamdesetšestogodišnji Slavko Anđel Slive, 40 godina karijere i svoj 3.500-ti javni nastup, obeležio je skromno, radno, ali uz brojne dečije osmehe, koji su za njega najveći motiv i snaga da nastavi dalje.

Foto: Z.I.

 

Po kiši, vetru, snegu i ledu, krstario je omaleni Zrenjaninac, fudbalskim terenima širom Srbije, ali zabeležio i internacionalne  nastupe u Mađarskoj, Rumuniji, Makedoniji,Bugarskoj.

- Najveća želja, koja se za sada nije ostvarila je da osetim huk brazilske pune Marakane, dodirnem tlo ove magične zemlje fudbala, sambe, kafe i ogromnog zanosa prema magiji najbitnije sporedne stvari na svetu - nastavlja Slavko, spominjući istinitu priču, da je slavni mag fudbala, neponovljivi Pele, čuo za njega i poslao mu pozdrav, preko jednog zajedničkog prijatelja.

Foto: Z.I.

 

Uporedo baveći se humanitarnim radom,  penzioner koji je radni vek proveo u zrenjaninskoj dvorani Medison, za svoj jubilarni nastup, 175 ove godine, u utorak 22. novembra u centru Zrenjanina, pripremio je punu kutiju slatkiša, koje je delio deci i prolaznicima.

- Uvek ja to tako, na svakom nastupu, a često odnesem čokoladice bolesnoj deci u zrenjaninskoj bolnici - kaže, napominjući da do kraja 2022.godine ima u planu još deset nastupa, pa bi sa brojkom od 185, oborio lični rekord i praktično nastupao svaki drugi dan u godini. 

Foto: Z.I.

 

- To mi je želja, ako me zdravlje posluži - dodaje Slavko, koji tokom nastupa najmanje tri sata žonglira fudbalskom loptom, a usput i trenira, kako bi održao formu.
 
- Živim za fudbal, nema dana da ne dodirnem bubamaru, pa i to valjda nešto govori, a utisak je utisak - uz osmeh dodaje Slavko.
 

Patike na dar
 

Prijatelj nekadašnjeg košarkaša iz Zrenjanina, koji živi u inostranstvu, ispunio je molbu i Slavka teškom mukom privoleo do sportske prodavnice da bi probao nove patike, koje su mu kao dar od srca predate.
 

Preboleo infarkt i koronu

Iako je uspešno preboleo infarkt i  koronu, Slavko Anđel svoju karijeru ni jednog trena nije dovodio u pitanje, koliko mu je telo dozvoljavalo, trenirao je i pripremao se za nova iskušenja.

 

Foto: Z.I.

 
Koš dao nogom sa pola terena

 

Osim fudbalske trave, žonglirao je na bokserskim, stonotenskim, rukometnim mečeva, a u poluvremenu jedne košarkaške sa polovine terena, nogom je šutnuo loptu na kraju nastupa i postigao koš, što je izazvalo ovacije navijača.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set