• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.12.2022

07:13

RHMZ IZDAO UPOZORENJE! U Srbiji danas udar vetra orkanske jačine, UPALJEN CRVENI METEO ALARM! U ovim delovima vreme je VRLO OPASNO!

Vesti

RHMZ IZDAO UPOZORENJE! U Srbiji danas udar vetra orkanske jačine, UPALJEN CRVENI METEO ALARM! U ovim delovima vreme je VRLO OPASNO!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti oblačno vreme mestimično sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama jak i olujni, a u južnom Banatu i sa udarima orkanske jačine, jugoistočni.

Jutarnja temperatura od dva do šest stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od sedam do 12 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko pet stepeni.

Foto: RHMZ

Ujutro će biti magle po kotlinama i dolinama reka, posebno u južnoj i jugozapadnoj Srbiji.

U Beogradu će danas biti oblačno i vetrovito, povremeno sa slabom kratkotrajnom kišom. Vetar umeren i jak, povremeno olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko četiri stepena, a najviša dnevna oko osam stepeni.

Upozorenje na olujne udare vetra

- Danas, kao i u većini dana sledeće sedmice, u košavskom području duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Tokom današnjeg dana, predstojeće noći između nedelјe i ponedelјka, i u ponedelјak ujutru, kao i sredinom sledeće sedmice jugoistočni vetar imaće olujne udare (preko 17 m/s), a na jugu Banata danas povremeno i udare orkanske jačine (preko 28 m/s).

Na području Beograda duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, koji će do ponedelјka ujutru povremeno imati i udare olujne jačine (preko 17 m/ѕ) - navodi se u upozorenju RHMZ.

Foto: RHMZ

Upozorenje RHMZ

Upaljen meteo alarm

Zbog jakog vetra u Banatu je upaljen crveni meteo alarm, što znači da je vreme vrlo opasno.

- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - navodi RHMZ.

Foto: RHMZ

U Pomoravlju je na snazi narandžasti meteo alarm, dok je u Beogradu žuto upozorenje takođe zbog vetra.

Žuti meteo alarm upaljen je zbog magle na području jugoistočne Srbije i na teritoriji Kosova i Metohije.

Vreme narednih dana

U ponedeljak će vetar malo oslabiti, a kišna zona se premešta ka severoistoku i istoku. U toku dana promenljiva oblačnost sa malo sunčanih intervala i toplije od proseka za početak decembra.

Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 7°C, a maksimalna od 9°C do 13°C. Uveče suvo.

Tokom većeg dela iduće sedmice biće toplije od proseka uz umeren do pojačan jugoistočni vetar u košavskom području. To će biti relativno topla varijanta košave, jer ne donosi zahlađenje. Kiša se može očekivati u petak i subotu uz pad temperature krajem sedmice.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set