• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.12.2022

21:09

NAREDNIH DANA DOBRO SE OBUCITE! Snežni ciklon sa Atlantika donosi DEBEO MINUS, ali će prava ZIMA jo malo sačekati

Vesti

NAREDNIH DANA DOBRO SE OBUCITE! Snežni ciklon sa Atlantika donosi DEBEO MINUS, ali će prava ZIMA jo malo sačekati

Podeli vest

Narednih dana očekuju nas jutarnje temperature daleko ispod nule dok ćemo na sneg čekati barem do kraja meseca, objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Đurić prognozira da nas sutra očekuje suvo i hladno vreme, a ujutro na severu i na zapadu uz mraz. Jutarnja temperatura biće od -5 na severu do 5 stepeni na jugu Srbije, a maksimalna dnevna od 1 na severu do 7 na jugu Srbije. U Beogradu jutarnja -3, a maksimalna do 3 stepena.

- U ponedeljak ujutro maglovito, tmurno i veoma hladno, ponegde i uz jači mraz. Tokom dana suvo i prohladno. Jutarnja temperatura od -7 do 0 dok će u Beogradu biti -5. Maksimalna dnevna od 3 do 7, a u Beogradu do 5. Jugoistočni vetar biće u pojačanju - navodi meteorolog Đurić.

Još u utorak i u sredu ujutro hladno, uz slab mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplije. Duvaće veoma jak jugoistočni vetar koji će u košavskom području imati olujne udare. Maksimalna temperatura od 4 do 10, a u Beogradu do 8 stepeni.

- Tokom tih dana Srbija će se nalaziti između veoma snažnog ciklona sa Atlantika i anticiklona koji će se svojim centrom pomeriti sa našeg područja ka istoku. Biće veoma izražen veoma veliki gradijent pritiska što će usloviti olujnu košavu, ali takav raspored pritiska doneće i južna strujanja i topliju vazdušnu masu - dodaje Đurić.

U noći između srede i četvrtka i u četvrtak pre podne prolazno naoblačenje sa slabom kišom. Košava će oslabiti, a jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni. Potom do kraja nedelje ostaće suvo.

Foto: Tanjug

Magla u Beogradu

- Maksimalna temperatura u Srbiji prema kraju sledeće sedmice biće u porastu i prema trenutnim prognozama za naredni vikend bile bi od 10 do 15. Natprosečno toplo vreme zadržalo bi se do pred sam kraj decembra, bez prave zime i zimskih uslova na vidiku, a tek tada bi usledilo takvo zahlađenje da bi se temperature vratile na prosečne vrednosti. Najveći problem imaće planine. Osim pred kraj dana, kad bi palo malo snega, većeg snega nema sve do pred kraj meseca, što bi planine ostavilo bez snega, a vreme na ruku išlo bi samo narednih nekoliko dana kada bi bilo uslova da situaciju poprave topovi sa veštačkim osnežavanjem - kaže Đurić.

Vreme u decembru kao tokom aprila

Srbija je u petak bila pod uticajem ciklona sa Jadranskog mora i u njegovom prednjem delu, uz vazdušni pritisak ispod normale, pa se preko našeg podurčja premeštalo veoma snažno južno strujanje sa kojim je stizala vrlo topla vazdušna masa sa severa Afrike, uz pesak iz Sahare, ali i uz dosta vlage sa Jadrana i sa Mediterana, pa je kiša sadržala čestice pustinjskog peska. Dakle, petak je uz promenljivo oblačno vreme doneo povremeno i lokalne pljuskove sa grmljavinom, objašnjava Đurić.

- Petak je doneo Srbiji pravi prolećni dan. Maksimalna temperatura dostigla je u centralnim i zapadnim predelima 22 stepena, a jučerašnje temperaturne vrednosti odgovarale su prosečnim maksimalnim temperaturama za april, jer su temperature bile više za 10 do 15 stepeni do prosečnih. Nešto svežije bilo je na severoistoku i jugoistoku Srbije, dok je najhladnije bilo u Negotinskoj Krajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set