• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.I.

20.01.2023

09:43

POPLAVNE BUJICE FORMIRALE JEZERO MEĐU BRDIMA! Vanredno u dve novovaroške opštine, planinski potoci MEŠTANE ODSEKLI OD SVETA (FOTO)

B.I.

Vesti

POPLAVNE BUJICE FORMIRALE JEZERO MEĐU BRDIMA! Vanredno u dve novovaroške opštine, planinski potoci MEŠTANE ODSEKLI OD SVETA (FOTO)

Podeli vest

Slivom planinskih potoka sa visova Javora u Kalipolju je formirano jezero u podnožju planine, a planinski potoci su presekli seoske puteve i meštane odsekli od sveta.

Zbog obilnih kišnih padavina vandredna situacija je uvedena u dve novovaroške mesne zajednice u selu Božetići i Akmačiċi. Nabujali planinski potoci prodrli su u stambene i pomoćne objekte gorštaka sa padina Zlatara i Javora.

- Najviše problema je napravila reka Tisovica u selu Božetići gde je odnela tri mosta. Juče smo tokom celog dana bili na terenu, a sve naše gradjevinske mašine su angažovane za saniranje puteva. Tokom noći je pao sneg na teritoriji cele opštine što je izuzetno otežalo radove na popravljanju oštećenih puteva.

Foto: B.I.

 

U Kalipolju je juče slivom seoskih potoka formirano jezero, što ne pamte ni najstariji meštani podjavorskih sela." rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Planinska sela na teritoriji ove opštine proteklih dana bili su bez električne energije, ali zahvaljujući mukotrpnim radom radnika Elekodistribucije struja je stigla u sva domaćinstva.

Kritična situacija je i u selu Bela Reka, gde nabujala reka nosi sve pred sobom i plavi kuće smeštene duž obale.

Foto: B.I.

 

U podjavorskim selima voda je se danima slivala sa vrha planine i napravila jezero medju brdima u Kalipolju.U Akmačićima je voda presekla put koji vodi do zaseoka Živanovići, gde u četiri kuće ima 15 mališana. Nabujala Tisovica odnela je četiti propusta, dok je u selu Radojinja jednom domaćinu poplavila štala puna stoke.

- Već četvrti put nam se dešava da zbog nabulalog potoka ostanemo odsečeni od sveta. Put koji nas spaja sa glavnim putem je i onako u lošem stanju, a kada ga voda odnese jedva silazimo do kuće." rekli su u zaseoku Živanovići na Zlataru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U Kosovskoj Mitrovici evakuisano 120 porodica
Srbija

U Kosovskoj Mitrovici evakuisano 120 porodica

Velike padavine izazvale su porast nivoa vode na rekama u više sredina na Kosovu i Metohiji, a najkritičnije je bilo u naselјima uz obalu Ibra, što je dovelo do evakuacije 120 porodica iz stambenih zgrada u severnom delu Kosovske Mitrovice

20.01.2023

07:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set