• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Ilić

23.02.2023

11:00

PROLEĆNE TEMPERATURE, A SNEG 60 SANTIMETARA! Na ovu planinu nadomak Prijepolja su svi zaboravili!

B. I.

Vesti

PROLEĆNE TEMPERATURE, A SNEG 60 SANTIMETARA! Na ovu planinu nadomak Prijepolja su svi zaboravili!

Podeli vest

Tokom ovih februarskih dana kao da je stiglo proleće u Srbiju, a dnevna temperatura u pojedinim mestima u Srbiji premašila je 20 stepeni. Sneg sa planina gotovo da se otopio, a utabanom belom pokrivaču još uvek se raduju ljubitelji zimskih sportova na Zlatiboru, Zlataru i Kopaoniku.

I uprkos visokim dnevnim temperaturama, planina Jabuka na jugozapadu Srbije, itekako je prekrivena snegom i to visine čak od 50 do 60 centimetara. Smeštena je nadomak Prijepolja, duž crnogorske granice, u oazi mira i carstvu netaknute prirode. Planini sve što nedostaje jesu gosti, koja bi svojim potencijalima zasigurno otvorila vrata turistima iz celog sveta.

Foto: B. I.

- Jabuka ima potencijala da zaživi i dostigne posećenost susednog Zlatara, Tare i Divčivara. Sada kada gotovo nigde u Srbiji nema snega ovde vlada prava zimska idila, gde bi posetioci zasigurno mogli da uživaju. Nalazimo se na lepom mestu, na putu koji spaja Srbiju i Crnu Goru, imamo sve pogodnosti za turizam. Živim na Jabuci i smatram da bi vredelo uložiti truda i srestava u ovu turističku atrakciju - rekao je Bojan Cvijović, meštanin Jabuke.

Seoska domaćinstva u podnožju planine doživljavaju istu sudbinu mnogih srpskih sela koja se gase zbog manjka broja stanovnika.

Foto: B. I.

Po rečima ovdašnjih meštana ovu nestvarnu lepotu treba sačuvati, a jedino turizam bi im mogao pomoći na tom polju.

Jabuka je od Prijepolja udaljena oko 15-ak kilometara, na nadmorskoj visini od 1.300 metara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set