• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

24.02.2023

12:04

INDIRA JE PRAVA ATRAKCIJA U SELU! U Topolnicu došla iz Mađarske, svi je paze kao malo vode na dlanu (FOTO)

Privatna arhiva

Vesti

INDIRA JE PRAVA ATRAKCIJA U SELU! U Topolnicu došla iz Mađarske, svi je paze kao malo vode na dlanu (FOTO)

Podeli vest

Roksanda Ivanović na svom imanju u selu Topolnica gaji životinje, a posebno mesto u njenom srcu zauzima noj Indira, koja je u porodicu Ivanović došla pre devetnaest godina.

Ženka noja koju su nazvali Indira, sa još 12 nojeva u selo Topolnica došla je iz Mađarske sa svega šest meseci, pre devetnaest godina. Roksanda Ivanović svoju otpremninu koju je uzela napuštajući fabriku tada, želela je baš da uloži u kupovinu ovih životinja koje oduvek jako volela.

- Jako volim životinje. Imam ih na svom imanju dosta. Što svojih što udomim svaku koja nema svoj dom. Tako sam iz radoznalosti pre svega i što mi je bilo zanimljivo tada, poželela da imam i nojeve. Tako da je 2004. godine ovo bila prva i jedina farma nojeva u ovom kraju, pa je predstavljala i pravu atrakciju. U početku nam je bilo malo teže za održavanje dok se nismo prilagodili, jer su to životinje koje ne pripadaju ovom podnevlju. Trebalo je da se priviknu na nas, na uslove, na ljude, decu koji su dolazili da ih vide da se fototgrafišu, ali i mi na njihove potrebe - priča Roksanda i nastavlja:

- Međutim, kako su godine prolazile, farma se smanjivala i danas je ostala samo naša ljubimica Indira. Ona uživa, prilagodila se i druži sa svim životinjama u svom ograđenom prostoru. Najviše joj prija koza Mina sa svojim jarićima, uvek su tu pored nje, tu je i ostala živina, kuce, mace... Najmanje voli krave, moram da priznam ali privikava se još na njhovo prisustvo. Inače, voli pažnju, jer zna da joj se poklanja - kaže Roksanda koja je i pred nama Indiru sa posebnom ljubavlju hranila kukuruzom, uz napomenu da joj je omiljena hrana detelina ali i voće i povrće.

- Ovo su jako otporne životinje i na uslove ali bolesti. Kvalitetne su kako nihovo perije koje jako skupo, koža, koriste se čak i nokti, jaja, meso koje kažu da je jako kvalitetno i ukusno. Mi smo ostale prodali, par je uginulo i ostala nam je samo Indira koju pazimo kao malo vode na dlanu - kroz smeh priča ova žena, koja sa velikom ljubavlju pristupa i svakoj drugoj životinji koju ima u dvorištu.

- Najveća je radost kada mi deca dođu. Ćerka je u Nišu, sin u Zrenjaninu radi, pa kada stignu kolika je njihova radost kada vide svoju ljubimicu, toliko se i Indira njima obraduje na svoj način - ističe Roksanda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set