• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

22.03.2023

14:22

PRESKOČILI BODLJIKAVU ŽICU I KRENULI U POHOD! Meštani kažu kako šumama lutaju gladne životinje, poželeli da se zaslade, ali sada su spremni i da napadnu stada

RINA, Pngwing

Vesti

PRESKOČILI BODLJIKAVU ŽICU I KRENULI U POHOD! Meštani kažu kako šumama lutaju gladne životinje, poželeli da se zaslade, ali sada su spremni i da napadnu stada

Podeli vest

Medvedi na teritoriji novovaroške opštine po svemu sudeći probudili su se iz zimskog sna i mnogo su gladni. Nakon što su pre nekoliko dana napravili veliku štetu u domaćinstvu Milomira Gujaničića kada su polomili četiri košnice, sada su po med krenuli i u selo Debelja.

U nameri da se zaslade nije ih sprečila ni bodljikava žica kojom je pčelinjak ograđen i uništili su tri košnice u zaseoku Jelići kod domaćina Boška.

- Pčelinjak se nalazi na oko 300 metara od naseljenih kuća, stoga smo u strahu da ne priđu još bliže. Oni su dolazili nekoliko noći zaredom i uništili košnice. Prema tragovima koje smo videli u snegu, u pitanju su dva medveda koja su potom pobegla u planinu, kažu za RINU meštani Jelića.

Ono što dodatno plaši domaćine jeste da je pčelinjak Boška Jelića bio ograđen električnom čobanicom koja je čitavu noć uključena, ali medvedi su ipak provalili i napravili štetu.

Prema podacima kojima raspolažu, meštani kažu da u šumama iznad Zlatarskog jezera lutaju četiri medveda i da su uglavnom biljojedi. Međutim, kako kažu u pitanju je silna životinja kojoj nije verovati.

Foto: Rina

Dva medveda uništili košnice

- U nedostatku druge hrane mogu da počnu da napadaju i stada, to se ranije dešavalo. Zato strahujemo za krupnu i sitniju stoku, dodaju meštani.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KAMEN SU NA RUKAMA NOSILI STARI I MLADI, ŽENE I DECA, ČAK I KOZE! Bio je zamak našeg najvećeg kneza, a gradila ga je prokleta Jerina
Srbija

KAMEN SU NA RUKAMA NOSILI STARI I MLADI, ŽENE I DECA, ČAK I KOZE! Bio je zamak našeg najvećeg kneza, a gradila ga je prokleta Jerina

Srednjevekovni grad Koznik nalazi se osam kilometara zapadno od Aleksandrovca i desetak kilometara severozapadno od Brusa. Podignut je u poslednjoj trećini XIV veka. Smešten je na obroncima Kopaonika, na 921 metara nadmorske visine, odakle iznad reke Rasine dominira okolinom, a prema legendi utvrđeni grad zidala je Jerina, žena despota Đurađa Brankovića.

22.03.2023

12:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set