• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

20.04.2023

22:37

MUKE PO RADOVANU! Zbog oldtajmera noćima ne spava, od lopova ne može da živi (FOTO)

LJ.S.

Vesti

MUKE PO RADOVANU! Zbog oldtajmera noćima ne spava, od lopova ne može da živi (FOTO)

Podeli vest

Radovan Tresač (73) iz čačanskog sela Ostra ima glavobolje koje mu zadaje hobi za koji je verovao da će mu u starosti doneti razonodu i uživanje.

Zbog pet oldtajmera koji čekaju reparaciju, Radovan noćima ne spava, jer živ ne može da ostane od kradljivaca. Pod okriljem noći lopovi su mu iz dvorišta skidali farove, migavce, retrovizore, pa i haubu od fiće starog oko 65 godina.

- Jedne noći su mi ukrali ključeve od folcike. Ovako star i bolestan noću sam ih čekao u zasedi ispod trema, da ih se dokopam šaka. Tako zavijen u ćebe sedim čitavu noć i čekam ih u mraku. Nisam imao sreće da ih uhvatim u nedelu - priča Radovan dodajući da je krađe svaki put prijavljivao policiji, ali da kradljivci još uvek nisu otkriveni. 

Foto: LJ.S.

 

- Ove automobile sam kupovao još dok sam bio u radnom odnosu, prvenstveno, jer sam zaljubljenik u fiće i bube. Folciku sam i vozio dugo godina. Imao sam nameru, kada odem u penziju da ih detaljno repariram, međutim, sudbina je sa mnom imala druge planove i automobili su netaknuti ostali u mom dvorištu. Stigli su me bolest i godine, Ne želim da ih prodam, ali ne mogu ni da ih sačuvam - priča Radovan dodajući da ima obećanje svojih unuka da će im oni udahnuti novi život, jednog dana kada se vrate iz belog sveta. 

Vredne i retke starine čuva u spavaćoj sobi

Ne prepuštajući više ništa slučaju Radovan je sa oldtajmera nedavno skinuo sve što bi moglo biti vredno pažnje kradljivaca. Jedna od soba u dvospratnoj, prostranoj kući puna je delova skinutih sa fića i folcika. U istoj sobi nalazi se na desetine starih telefonskih aparata i radio prijemnika.

Foto: LJ.S.

 

- Nisam imao drugi izbor, morao sam, krali su farove, retrovizore, migavce, stop svetla, rozetne...jednog fiću su mi potpuno očerupali, ostao je samo deo lima, i limariju su odnosili. Stari telefoni su mi takođe pasija, kao i radio uređaji, imam ih na desetine. Soba pod ključem bila je jedino rešenje - zaključuje Radovan. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set