• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

27.05.2023

19:08

ZBOG NEVREMENA DESETINE MEŠTANA NA KABLARU BEZ STRUJE: Bele se njive, bujica uništila lokalne puteve

Rina

Vesti

ZBOG NEVREMENA DESETINE MEŠTANA NA KABLARU BEZ STRUJE: Bele se njive, bujica uništila lokalne puteve

Podeli vest

Na desetine meštana sela na planini Kablar kod Čačka od juče je bez električne energije, sve raspoloživ ekipe Elektrodistribucije su na terenu i čine sve da se kvar što pre sanira, kako bi žitelji ponovo dobili normalno snabdevanje strujom.

- Struje nema u Vrnčanima, Rošcima i Jančićima. Ljudima je jako teško, ne mogu normalno da funkcionišu od juče popodne. Struje nema više od 24 sata. Nevreme je napravilo ogromnu štetu, u nekim kućama ona je totalna. Meni je grad uništio kukuruz, pšenicu, plastenici su skroz izbušeni i u njima nije ostalo ništa - rekao je za RINU meštanin Dragomir Kandić.

Velika šteta pričinjena je i na putnoj infrastruktri, pa su pojedini zaseoci praktično odsečeni od sveta. Nevreme je uništilo i većinu poljoprivrednih zasada, malinjake i ostale voćnjake.

- Sam vrh Kablara je najviše zahvatilo, voda je iz njiva iznosila zemlju na put, a na pojedinim mestima je i sam put odnela. Napravilo je haos - kaže Dragomir.

Meštani dodaju da je samo odjednom naišao gradonosni oblak, a suv grad veličine lešnika je padao oko pola sata, veličine lešnika. Koliko je grada za kratko vreme napadalo na pojedinim mestima potvrđuje i činjenica da se još uvek nije otopio i čitave ledenice još uvek stoje u voćnjaku Predraga Đurđeviča iz sela Rošci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set