• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

11.07.2023

10:45

Iako je prelazak preko mosta na Slatinskoj reci opasan i zabranjen, meštani ga ipak koriste?!

I.M.

Vesti

Iako je prelazak preko mosta na Slatinskoj reci opasan i zabranjen, meštani ga ipak koriste?!

Podeli vest

Tokom nedavnih padavina koje su zahvatile i čačanska sela, bujica je ozbiljno potkopala stubove mosta na Slatinskoj reci, a tik uz most odnela i deo seoskog puta u selu Mršinci. Već sutradan most je isključen iz upotrebe i obezbeđen neophodnom signalizacijom.

Međutim, uprkos očiglednoj opasnosti, i znakovima upozorenja, meštani su prelazili preko mosta, zbog čega su nadležni bili primorani da na put dovezu šljunak i fizički onemoguće prolazak traktorima i automobilima.

Traka s upozorenjem i čunjevi su već nekoliko dana na toj lokaciji, međutim čim prvi meštanin krene u njivu, traka se kida i znakovi uklanjaju. Ekipe svaki dan postavljaju znakove, ali čim se oni udalje meštani to demoliraju i prelaze preko mosta koji je ozbiljno oštećen. I tako je svaki dan, evo juče su dovezli prikolicu šljunka. Ali ne verujem ni da će fizička barijera biti o pomoći – priča meštanka Kukića čija se kuća nalazi u blizini oštećene saobraćajnice.

Foto: I.M.

 

 

Zbog situacije koju meštani okolnih sela ne shvataju ozbiljno oglasili su se i iz JP "Gradac", zaduženom za održavanje lokalnih saobraćajnica.

Usled oštećenja na javnom putu OP broj 123-09 kako kolovoza tako i samog mosta, posmatrano iz pravca Slatine ka Mrčajevcima, zabranjeno je korišćenje i prelazak. Na navedenoj lokaciji je postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija, a most je dodatno fizički obezbeđen, odnosno onemogućen je prolazak – navodi se u dopsiu iz Gradca.

Iz ovog JP su potvrdili da je obilaskom terena ustanovljeno nepoštovanje postavljene saobraćajne signalizacije, odnosno da su meštani uprkos zabrani i očiglednom oštećenju prelazili preko oštećenog mosta. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set