• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Kikinda Dani ludaje karavan

06.09.2023

14:16

Luda zabava tek počinje! Spremamo se za "Dane ludaje" u Kikindi

M. O.

Vesti

Luda zabava tek počinje! Spremamo se za "Dane ludaje" u Kikindi

Podeli vest

Mališani iz kikindskih vrtića, maštovito obučeni u kostime okićene jesenjim plodovima, prodefilovali su centrom Zrenjanina i Novog Sada i pozvali građane na 38. manifestaciju "Dani ludaje“ koja će se održati u Kikindi od 14. do 17. septembra.

Deca iz Kikinde u petak će pozivnicu za "Dane ludaje"  doneti u Beograd, a potom i u Temišvar. 

Zastajkivali su građani da vide i čuju šta im to mali Kikinđani poručuju, uz obaveznu pitu bundevaru kojom je svako od prolaznika, i ove godine, mogao da se sladi.

- Kikinđani i Zrenjaninci godinama prijateljski sarađuju. Sa radošću dočekujemo vesti o

programu i svim događajima koji nas očekuju na "Danima ludaje". To je manifestacija koja je duga koliko i "Dani piva" u Zrenjaninu, tako da već 38 godina Kikinđani i Zrenjaninci prate jedni druge, a tako će biti i u budućosti- rekla je Sanja Petrović, v.d. direktora TO Grada Zrenjanina.

Od Subotice, Sombora, Zrenjanina i Novog Sada, narandžasti karavan prodefilovaće i ulicama Beograda u petak, a stići će čak i do Temišvara.

Foto: M. O.

Karavan za Dane ludaje u Zrenjaninu

Mali Kikinđani svake godine uz gajdaša i zvuke tambure i gitare, promovišu svoj grad za nadaleko poznatu manifestaciju u zemlji i regionu.

- Koliko su "Dani ludaje" značajni, govori i činjenica da je Kikinda 2017. godine dobila prestižnu titulu Turistički cvet, jer je ova manifestacija izabrana za najlepšu u zemlji. Na taj način smo dali doprinos celokupnom turističkom potencijalu Srbije. Taj kvalitet nam je i obaveza, a moram da kažem da nam unapređenje "Dana ludaje" ide od ruke, jer se broj posetilaca iz godine u godinu povećava - rekla je zamenica gradonačelnika Kikinde, Dijana Jakšić Kiurski koja je podsetila na bogat program koji čeka brojne posetioce.

- Za svakog ima po nešto. Zabave, kulture, sporta, a centralni deo manifestacije koje je uvek u subotu je merenje najteže i najduže ludaje. Prošle godine je bundeva Tibora Kokaia iz Mađarske oborila rekord sa 716 kilograma - naglasila je Jakšić Kiurski.

Od prošle godine i ceo svet ima priliku da čuje za prestonicu bundeve, jer su "Dani ludaje" ubeleženi u Svetsku asocijaciju merenja tikvi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set