• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

07.09.2023

12:01

Karavan "Izađi mi na teglu" - Kvalifikaciona takmičenja u Vojvodini, karavan stiže u Kikindu, Kanjižu, Zrenjanin, Bačku Topolu i Požarevac

Jovana Stefanović

Vesti

Karavan "Izađi mi na teglu" - Kvalifikaciona takmičenja u Vojvodini, karavan stiže u Kikindu, Kanjižu, Zrenjanin, Bačku Topolu i Požarevac

Podeli vest

Jubilarni, deseti po redu, karavan “Izađi mi na teglu”, posle prvog kvalifikacionog takmičenja u Merošini, seli se u Vojvodinu i nastavlja potragu za najboljim majstorima ajvara u Srbiji.

Prvi grad u kome će se Vojvođani oprobati u pravljenju “srpskog kavijara” je Kikinda, gde će u četvrtak 7. septembra biti održano kvalifikaciono takmičenje. Narednog dana, 8. septembra karavan na kratko izlazi iz Vojvodine da bi pružili priliku meštanima Požarevca i okoline da pokažu svoje umeće, a Kanjiža će biti domaćin karavana 9. septembra. Posle kratke pauze, 14. septembra domaćin karavana će biti Zrenjanin, a Bačka Topola je poslednja na spisku gradova u Vojvodini gde će kvalifikaciono takmičenje biti održano 24. septembra.

Foto: Jovana Stefanović

 

 

Svi zainteresovani građani još uvek mogu svoje ekipe prijaviti za takmičenje u navedenim gradovima, a sve informacije o načinu prijave ekipa mogu dobiti preko društvenih mreža manifestacije “Izađi mi na teglu”.

Organizatori karavana svim učesnicima obezbeđuju kompletno opremljen takmičarski štand, šporet Smederevac, potrebnu količinu paprike, drva, tegle, ulje, šećer i so, a takmičari treba da ponesu samo svoj pribor za pripremanje ajvara. Takođe, organizatori su se pobrinuli i da takmičenje protekne u dobrom raspoloženju, pa će u svakom gradu biti organizovan i celodnevni zabavni program, uz nagradne igre za koje su nagrade obezbedili dugogodišnji prijatelji karavana.

Foto: Jovana Stefanović

 

 

Ajvar će ocenjivati stručni žiri, a tri najbolje ekipe u svakom gradu dobijaju vredne nagrade, dok se pobednik kvalifikuje u finalno takmičenje koje će biti održano 7. oktobra u Beogradu.

Foto: Jovana Stefanović

 

 

U proteklih devet izdanja nacionalnog takmičenja titulu šampiona su čak četiri puta odnele ekipe iz Vojvodine, i to ekipe iz Kovačice, Bele Palanke, Kanjiže i Kikinde, što dokazuje da su vojvođani vrsni majstori ajvara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set