• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. I.

28.12.2023

15:50

Devojke, njega nema na društvenim mrežama! O Veljku iz Priboja posle "Potere" priča cela Srbija! Evo šta je rekao za "Informer"

printscreen RTS

Vesti

Devojke, njega nema na društvenim mrežama! O Veljku iz Priboja posle "Potere" priča cela Srbija! Evo šta je rekao za "Informer"

Podeli vest

Čini se da se ni o jednom učesniku kviza "Potera" nije toliko pričalo koliko o studentu istorije iz Priboja Veljku Kotlaji (22). Ovaj mladić je za nepunih dvadeset minuta fascinirao ljubitelje ovog formata svojim znanjem, a onda je gestom da svoj deo novčane nagrade uplati dečaku iz Niša za lečenje, oduševio i ostatak Srbije.

Skroman i vedrog duha Veljko je otkrio za "Informer" da u stvari nije "kvizaš", a u šali kaže da je ovim uspešnim nastupom otišao u "kvizašku penziju".

- Nisam iz sveta kvizova, inače ne pratim emisije tog tipa, a sam motiv koji me je privukao da se prijavim u "Poteru" jeste sadržaj kviza, jer su tu samo pitanja iz opšte kulture  - priča Veljko.

Epizoda koja je emitovana pre nekoliko dana, otkriva nam, snimana je kao poslednja u sezoni, letos, krajem jula, baš kada je imao najvećih zdrastvenih problema u poslednjih nekoliko godina, pa je čak bio blizu odluke da odustane!

- Vagao sam da li da idem ili ne, ali sam ipak otišao. A onda pred početak snimanja, ispostavilo se da nema odgovarajuće odeće za snimanje! Otišao sam do prve prodavnice polovne odeće da kupim odelo, a kada sam se vratio, snimanje je malo kasnilo, pa su mi u žurbi rekli i da sam im najgori takmičar. Ipak, svi u studiju, a pogotovo Jovan (Memedović) davali su mi veliku podršku tokom snimanja i bili srećni zbog pobede - prepričava nam kroz osmeh šta se zbivalo iza kamera.

Foto: printscreen RTS

Veljko Kotlaja kaže da zbog bolesti umalo nije odustao od kviza a odelo je u poslednji čas kupio u prodavnici polovne odeće

 

Kaže da je i pre snimanja imao cilj, da ako dođe do druge igre, obavezno ide na višu cifru...
- I tada sam bio rešen, da ako to na kraju uspem da odbranim i osvojim, da taj novac doniram za lečenje deteta kome je pomoć najneophodnija, na kraju je tako i bilo - dodaje naš sagovornik.

Osvojenih 60.000 dinara nije obećavalo da će briljirati, ali je "objasnio" voditelju da pošto će najverovatnije ispasti, da onda ima veći razlog.
Spisak za prikupljanje novca za lečenje dece je pronašao na sajtu "Budi human", gde je tada i zaključio da je novac u tom trenutku najpotrebniji dvogodišnjem Todoru Stojanoviću iz Niša, pa je kasnije na račun za njegovo lečenje i uplatio svoj deo od 1. 740.000 dinara koje je osvojio sa još dvojicom takmičara. 

Ovaj šarmatni mladić nema profil ni na jednoj društvenoj mreži, trenutno živi u Beogradu i uspešno završava četvrtu godinu studija na Filozofskom fakultetu, a svoju budućnost vidi u akademskom istraživanju istorije.

 

Todorovi roditelji zahvalni, na TV saznali ko je uplatio novac, ali...


Roditelji malog Todora iz Niša kažu da su letos videli veliku uplatu na Todorov račun i iznenadili se, ali su tek gledajući poslednju epizodu kviza "Potera" saznali da je novac donirao Veljko. 
- Tokom avgusta je na portalima objavljivan apel da je Todoru potrebna pomoć, ali to je bila stara vest. Pretpostavljam da je on to video i uplatio. Iznenadio nas je njegov potez, kako je uspeo da pronađe Todora. Zahvalni smo mu na gestu, ali Todor trenutno nije u životnoj opasnosti i svakog ko je kontaktirao s nama u poslednjem periodu uputili smo na drugu decu - rekla je za Kurir Todorova mama Monika Živojinović. 
Ona je dodala, da nijedna klinika Todoru ne može da ponudi adekvatno lečenje, sem ispitivanja te da su trenutno u bezizlaznoj situaciji. 
Todor (2) je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a u prvih 48 sati po rođenju javile su se neonatalne konvulzije koje su dovele do komplikacija zdravstvenog stanja, obostrane upale pluća...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set