• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/V. N.

06.01.2024

22:04

Ovo nije vic! Kafana u Valjevu dobila priznanje za humanost!

Printscreen/RTS

Vesti

Ovo nije vic! Kafana u Valjevu dobila priznanje za humanost!

Podeli vest

Za kafanu porodice Lazić u Valjevu pročulo se širom Srbije, ne samo po dobroj hrani i piću, već i po akcijama koje su sigurno spasile mnogo života...

Više od deset godina, u restoranu "Kod Laze - Platani" organizuje se dobrovoljno davanje krvi, a najvrednije priznanje stiglo im je od Instituta za transfuziju krvi Srbije za najviše prikupljenih jedinica na prošlogodišnjim akcijama u Valjevu. 

- Niko nije verovao u priče da iz kafane može da se spasi život, ali mi sad verujemo. Zadovoljni smo i nastavićemo i dalje - kažu Slobodan i Miodrag Lazić, vlasnici kafane, za RTS.

 

 

 

Foto: printscreen RTS

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u ovoj kafani počeli su da organizuju pre 12 godina

 

Tradicionalna povezanost sa kafanom i već godinama iskazana humanost Valjevaca, očekivano su dali i najbolji odziv davalaca u tom ambijentu.

- Prilika da se davaoci okupe u jednoj atipičnoj atmosferi koja uvek rezultira time da se neki novi davaoci odluče da baš prvi put daju krv ovde, tako da je ova akcija od velikog značaja -  poručuje Aleksandar Tomić, sekretar Crvenog krsta Valjevo.

U 16 akcija do sada je prikupljeno skoro 1.700 jedinica krvi. 

Humanu misiju porodica Lazić i dobrovoljni davaoci krvi u Valjevu, koji su među najboljima u Srbiji, nastavljaju već narednog meseca, prvom ovogodišnjom od tri svoje omiljene akcije u kafani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set