• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.01.2024

06:33

Vožaci, oprez! AMSS upozorava: Moguće poledice, ne putujte bez ove stvari!

Depositphotos

Vesti

Vožaci, oprez! AMSS upozorava: Moguće poledice, ne putujte bez ove stvari!

Podeli vest

Na području Vojvodine i Beograda zbog kiše, susnežice ili snega, postoji opasnost od zaleđivanja pojedinih deonica, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Preporučuje se vozačima da na put kreću samo sa dobrim zimskim gumama, da koriste puteve prvog prioriteta, voze na većem odstojanju i sporije.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja.

Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se sedam, na Gradini pet, na graničnom prelazu Šid tri sata, na Horgošu sat i po, a na Bogojevu i kelebiji sat vremena.

Deonice na kojima je potreban dodatni oprez

Na pojedinim deonicama puteva na području Ivanjice, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Vranja i Zaječara kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Foto: freepik

 

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da budu maksimalno oprezni u vožnji. Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima:

II A-175 Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, preko Divčibara

II A-137 Šabac - Volujac - Zavlaka - Banja Badanja - Krupanj - Gračanica, preko Mačkovog Kamena

II A-139 Krst - Korenita - Krupanj, preko Stolica

II A-141 Debrc - Banjani - Ub - Novaci - Koceljeva - Šabačka Kamenica - Donje Crniljevo - Osečina - Gunjaci - Pecka - Ljubovija, preko Proslopa

II A-170 Valjevo - Poćuta - Debelo brdo, preko Debelog Brda II B-335 Krupanj - Šljivova, preko Šljivova

II B-338 Valjevo - Lelić - Mravinjci, preko Mravinjaca

II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik II A-257 Šarena Bukva (Mačkov Kamen) - Stolice, preko Šarene Bukve

II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II A-197 Gornji Dubac - Luke - Ivanjica

II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana

II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo

II B-409 Kumanica - Gleđica

II A-210 Kopaonik - Rudnica

II A-211 Kopaonik - Jaram 

II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set