• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ G. R.

28.01.2024

09:00

Još jedan porođaj u kolima Hitne pomoći! U Bogatiću na Svetog Savu rodio se zdrav dečak! Dežurni tehničar bio babica!

Printscreen You Tube

Vesti

Još jedan porođaj u kolima Hitne pomoći! U Bogatiću na Svetog Savu rodio se zdrav dečak! Dežurni tehničar bio babica!

Podeli vest

Dežurni medicinski radnici u hitnoj pomoći u Domu zdravlja u Bogatiću u subotu oko tri sata posle ponoći porodili su trudnicu Mariju R. (25) u sanitetu na parkingu ispred ove zdravstvene ustanove.

Beba je žurila da stigne na ovaj svet pa nije bilo vremena da se trudnica preveze u porodilište u šabačkoj bolnici.

- Ženu su dovezli u Dom zdravlja pošto joj je kod kuće pukao vodenjak. Brzo smo je pripremili za transport sanitetom, ali bebi se žurilo...Poznavajući teoriju, šta treba da se radi kad porođaj krene, nisam mnogo razmišljao - priča medicinski tehničar Dušan Stekić.

On je prihvatio bebu koja je, kaže, sama "gurala" da izađe. Podigao je bebu za nogice, potapšao je blago po leđima nakon čega je zaplakala. Došao je i lekar Milan Ljubinković koji je "klemovao" pupčanik, a pripomogli su i ostali iz ekipe, medicinski tehničar Nikola Bojičić, a vozač Dušan Vidaković je već bio spreman i krenuli su u Šabac.

-To je bilo Božje delo! Ne umem drugačije da objasnim kako se sve srećno završilo. Majka je sve vreme bila smirena, čini mi se da se nije ni čula. Ja sam bio uzbuđen i tada i dugo posle toga. Kada se završila smena nisam oka sklopio od uzbuđenja i radosti što su beba i majka dobro - rekao je Dušan.

Foto: Printscreen You Tube

 

 

Tek rođenog dečaka celim putem do šabačke bolnice držao je u naručju. U Urgentnom prijemu u Šapcu su presekli pupčanu vrpcu i bebu i majku uputili u porodilište. Usput, u povratku na dežurstvo u hitnoj službi u Bogatiću iz bolnice su im javili da su beba i majka dobro.

- Porođaj je protekao bez komplikacija, a mi smo samo pomogli.  Bilo ko od kolega da je bio u smeni uradio bi isto - skromno kaže Dušan.

Podsetimo, u decembru se desila slična situacija, kada je mlada mama iz Odžaka na putu do porodilišta jednu bebu rodila u automobilu a drugu u porodilištu u Novom Sadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set