• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G. R.

15.03.2024

10:27

U Šapcu kirije skočile u nebesa! I garsonjere 350 evra!

Shutterstock

Vesti

U Šapcu kirije skočile u nebesa! I garsonjere 350 evra!

Podeli vest

Od kada joj je pre mesec i po dana gazda kuće u kojoj je kao podstanar živela poslednjih 18 godina rekao da ima kupca i da do sredine aprila treba da se iseli, Šapčanka Natalija M. se svakodnevno uverava u prokletstvo izreke"Ko se seli on se ne veseli".

Počela je da traži novi krov nad glavom i ne može da veruje koliko je u gradu teško pronaći kuću za iznajmljivanje.

- Samo jedan dan kada je padala kiša nisam išla po gradu, više ne znam ni ulice kako se zovu gde sam sve bila. Nisam slutila da je ovako velika muka da se pronađe kuća u zakup - kaže Natalija.

Kucala je na mnogo vrata i od vlasnika kuća najčešće dobijala odgovor da bi je radije menjali za stan u novogradnji ili uopšte nisu bili raspoloženi za priču o izdavanju "neznancima" iako u kući niko ne živi. U agencijama za promet nekretnina pronašla je samo jedan oglas za izdavanje kuće površine 120 kvadrata, koja je luksuzno opremljena, za neverovatnih 2000 evra mesečno, a vlasnici spratne kuće u naselju Čavić tražili su kiriju u iznosu 500 evra! - šokirana je Natalija. 

Iako je od početka nameravala da iznajmi kuću, razočarana zbog neuspešne potrage, Natalija se raspitivala i o iznajmljivanju stana. Ali, kada je saznala kolika je kirija, razočarala se još više, pa svojim mukama ne vidi kraj.

- Za garsonjeru od 35 kvadrata tražili su 350, a za jednosobne i dvosobne stanove do 400 evra. Glava me zabolela od ovih cifara. Kako prosečan čovek sa platom od 60 -70.000 dinara to da plati, od čega će da živi mesec dana - utučena je Natalija koja nastavlja potragu za kućom ili stanom koji će odgovarati njenom novčaniku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set