• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2024

06:59

Na pojedinim deonicama ima snega do 5 cm! Na ovim rutama obavezna upotreba zimskih guma

Depositphotos

Vesti

Na pojedinim deonicama ima snega do 5 cm! Na ovim rutama obavezna upotreba zimskih guma

Podeli vest

Na pojedinim deonicama putnih pravaca I prioriteta održavanja ima snega do 5 centimetara, pa je potreban oprez u vožnji, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Deonice na kojima ima snega su: I B-21 Divljaka - Ivanjica - Javor, I B-29 Nova Varoš - Aljinovići, II A-200 Prijepolje - Manastir Mileševa i II B-339 Jelova Gora - Užice.

 

Na pojedinim državnim putevima II i III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Užica i Kruševca, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo duž rečnih tokova, kotlina i klisura.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima:

II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik

II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana

II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo

II A-210 Kopaonik - Rudnica

II A-211 Kopaonik - Jaram

Javno preduzeće Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Zbog snega obavezna upotreba zimskih guma u planinskim predelima zapadne Srbije
Snežne padavine u planinskim predelima zapadne Srbije ponovo su vratile zimske uslove vožnje, pa je upotreba zimskih guma je na tim putevima obavezna, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Porast dnevnih temperatura i otapanje snega može doneti učestalu pojavu odrona na putevima kroz useke i klisure.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja.

Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se osam sati, na Horgošu četiri, na graničnom prelazu Šid tri, na Kelebiji i Bezdanu dva, a na Gradini sat vremena.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Predstavljen novi simulator prevrtanja, promociji na sajmu prisustvovali ministar policije i generalni sekretar AMSS
Društvo

Predstavljen novi simulator prevrtanja, promociji na sajmu prisustvovali ministar policije i generalni sekretar AMSS

U organizaciji MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja, na Sajmu automobila danas je promovisan novi simulator prevrtanja koji korisnicima ukazuje na efekat korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilu. Tom prilikom, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Milan Nikolić, načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, posetili su zajednički štand MUP-a i ABS-a.

22.03.2024

19:08

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set