• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. G.

10.07.2024

14:27

(VIDEO) Neviđeno! Srbin trči ispred Ajfelove kule u kostimu Supermena!

Privatna arhiva

Vesti

(VIDEO) Neviđeno! Srbin trči ispred Ajfelove kule u kostimu Supermena!

Podeli vest

Ako znate da je reč o Užičaninu, mnoge bi ovaj naslov asocirao na brojne viceve o Erama. Ali, ne! Ovaj Užičanin je ipak ispunio svoju želju kada je 7. marta krenu na put iz rodnog grada!

Milovan Milutinović (75) po svojoj snazi, vitalnosti i poduhvatima poznatiji kao Užički Supermen kao što je i obećao, stigao je peške u Pariz i to pre početka Olimijskih letnjih igara. 

Nameravao je da se pre početka ovog svetskog takmičenja pojavi na stadionu kao atrakcija i da se pokaže publici u svojoj disciplini - trčanju na 100 metara sa teretom od 100 kilograma. 

To je učinio ipak, ispred Ajfelove kule, simbola Francuske i Pariza, u utorak, oko 4 sata ujutru. Prijatelji koji su mu pomogli da prihvati teret i ispratili sa starta, snimali su sve vreme njegovu trku na 100 metara!

Foto: Privatna arhiva

Milovan u svom kostimu ispred Ajfelove kule

 

Milovan je ponovo rekorder - niko u njegovim godinama tako nešto nije uradio. 

 

- Pokušao sam na sve moguće načine da dođem do nastupa na Olimpijskim igrama, da im pokažem šta znači zdrav život, zdravo telo, ali nisam uspeo. Zato sam hteo da trčim u Parizu, pored Ajfelove kule. Vlasti mi nisu dozvolile zbog same situacije u Parizu, ali ja sam ipak ostvario svoje – kaže Milovan.


Uz pomoć nekoliko prijatelja, uspeo je u svojoj nameri.
- Uspeo sam da i pored nemogućih uslova! To mi je draže od bilo koje medalje. Pretrčao sam za 44.25 sekundu 100 metara – rekao je užički Supermen.
U planu ima još jedan potez da uradi, pa se vraća u Užice.

Foto: Privatna arhiva

U rukama je nosio dva džaka težine po 50 kilograma

 

- Pokušaću još jednom sa istom opremom kao i Londonu i težinama od 50 i 100 kg, u parku na biciklističkoj stazi. Nadam se da ću uspeti, a onda se vraćam u Užice – kaže
Milovan.
Užički Supermen ima 76 godina, peške je prešao oko 2.700 km za 85 dana, smršao je 11 kg i na putu ka Parizu, uglavnom je spavao u parkovima…

Ovo mu je treći put da ide pešice na dug put. Prvi put je išao peške u London 2012. godine kada je postao i zvanično Ginisov rekorder. Tu je 100 m sa 100 kg tereta pretrčao za 1 minut i 33,9 sekundi, dok je sa 50 kg tereta 100 m pretrčao za 25,19 sekundi.

Drugi put se užički Supermen uputio u Moskvu 2020. godine na proslavu Dana pobede nad fašizmom.
Stigao je u Moskvu, ali se ubrzo vratio jer je tada bila pandemija koronavirusa.
I dalje ne gubi nadu da će na nekim narednim Olimpijskim igrama ipak biti "učesnik" sa svojom trkom


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set