• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/V. J.

23.07.2024

16:47

Kad je zagrizao, Sonja je bila u čudu! "Brka" nije imao kud! Ovako je bilo

privatna arhiva

Vesti

Kad je zagrizao, Sonja je bila u čudu! "Brka" nije imao kud! Ovako je bilo

Podeli vest

Majdanpečanka, Sonja Baljan, odrasla je u Donjem Milanovcu pored Dunava i poznaje ga u dušu! Zato i ne čudi što svaki trenutak slobodnog vremena sa suprugom i decom provodi upravo uživajući uz ovu reku.

Kad god može otisne se sa suprugom Mirkom čamcem daleko od obale i zabace štapove. Kaže, to je odmor za dušu. Pa još ako i upeca nešto, a to se gotovo često dešava, to je pravi užitak.
Upravo joj se jedan nesvakidašnji, dogodio pre dva dana, kada se jedva izborila sa "brkom" koji je merio 21 kg i 380 grama sa skoro metar i po dužine!

Soma kapitalca je Sonja upecala a da joj niko u prvom trenutku nije poverovao! 


- Volim da pecam. Uživam. I uvek je to bilo nešto sitno. Otprilike sam do sada upecala soma od dva, do dva i po kilograma . Ovakvu grdosiju nikada, nisam ni sanjala da mogu. Nakon jutarnje kafe, suprug i ja izvezli smo se čamcem od Donjeg Milanovca malo dalje, kod sela Oreškovica i usidrili se na dubini od oko 18 metara. Imam svoj štap koji mi je talija, jer na njemu peca moj sin Nikola, koji je uz supruga Mirka strastveni pecaroš. Prošle godine je njime upecao soma teškog 17
kilograma, dok je najkrupniji primerak bio u Meredovu težak 22 kilograma. Sad sam se tu uvrstila i ja- priča ushićeno ova bibliotekarka i nastavlja.

Foto: privatna arhiva

Sonjin prvi trofejni ulov

 

- Nisama ni slutila šta će me snaći nakon što sam zabacila. Moj štap je nakon par minuta počeo da se trza. Uspela sam da izustim "Mirko, ovo je krupan som! Otkači sidro!" Bože, toliko me je adrealin "spucao" da sam želela sve sama. Zamarala sam soma i nakon borbe koja je, boga mi, trajala 15-20 minuta a činilo mi se kao večnost, riba se našla na površini vode. Dobila sam upalu mišića, sve me boli, ali isplatilo se -, ponosno nam je svoju pecarošku priču ispričala Sonja.
Usledilo je fotografisanje, jer ovo se mora zabeležiti. Nije mala stvar pogotovo kada jedna žena kako Sonja kaže zada domaći zadatak, jačem polu.

Foto: privatna arhiva

"Brka" je pao

 

Mnogim alasima to ne polazi uvek za rukom, njoj se posrećilo. Pa stoga će ovaj trenutak pamtiti za ceo život, uverena je.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!
Live TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!

NATO je objavio da je trenutno više od pola miliona vojnika u povišenoj pripravnosti. Proslavili su 75 godina osnivanja i sve što su rekli u Vašingtonu palo je u senku jer je došlo do pokušaja atentata na Trampa. Rusija je ponovo u prvom planu targetirana kao najveći neprijatelj po više osnova. Na ovu temu u "Info danu" govorili stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović i Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo.

23.07.2024

16:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Farsa u režiji 'duboke države'! Povlačenje Bajdena zbog "dobrobiti Amerike" - ma kako da ne?! A, tek priča sa Kamalom...
Nema tu ni "D" od dekokratije

Farsa u režiji 'duboke države'! Povlačenje Bajdena zbog "dobrobiti Amerike" - ma kako da ne?! A, tek priča sa Kamalom...

Niti je Bajdenovo povlačenje iz predsedničke trke odraz njegove skromnosti i žrtve za američki narod, niti će iko, pa ni Demokrate, hteti da vide Kamalu Haris na njegovom mestu. Kamala ispunjava sve potrebne kriterijume vouk ideologije da bude izabrana - em je žensko, em nije bela. Ipak, to joj neće pomoći u trci sa Trampom, koji će je „pregaziti".

23.07.2024

17:06

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set