• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.09.2024

16:09

"Video sam da neki drugi to lako teraju, a ja nisam ni probao"...Priča o Savi i njegovoj prvoj ljubavi!

printscreen TV Sremska

Vesti

"Video sam da neki drugi to lako teraju, a ja nisam ni probao"...Priča o Savi i njegovoj prvoj ljubavi!

Podeli vest

Sava Grujičić, profesor u penziji iz Sremske Mitrovice, ponosni je vlasnik impresivne kolekcije od 18 bicikala!

Kad je prvi put video bicikl pre nekoliko decenija, zaljubio se, kaže, na prvi pogled! I danas se seća tog trenutka.

- Imao sam tri po, četiri godine. Došao je jedan naš prijatelj u goste i ostavio bicikl na ulici. Dok je on pričao sa roditeljima u kući, ja sam gledao kako to da probam! Video sam da neki drugi to lako teraju, a ja nisam ni probao - počinje priču Sava. 

Pitao se tada kako to može da se vozi na dva točka "kako je to nama priroda dala da možemo da održavamo ravnotežu". 

Od tada, Sava je sa strašću gledao svaki bicikl. Sad ih ima 18 i svi su u voznom stanju! Svaki ima specifičnu namenu - od modela za rekrativne izlete, za odlazak u trgovinu, do vožnje u prirodi.

Pedale okreće svakog dana i po kiši i po snegu. 

- Pazim na gume, a ni ne valja da su prepumpane a da bickl stoji - znalački priča. 

Nema novih modela, ali zato ima kupaca. 

- Volim da ih imam. Svaki mi je simpatičan! Kad me neko pita da mu prodam, nema to cenu. Za par hiljada, to meni ništa ne znači - priča Sava. 

Neki od njegovih ljubimaca stari su i po nekoliko decenija, jedan vozi već pola veka! Sam ih popravlja i pozajmljuje komšijama i prijateljima. 

Foto: printscreen TV Sremska

Bezbednost na prvom mestu - Sava ne vozi bez svetlećeg prsluka

 

- Nekad mi dođu gosti pa idemo zajedno u šetnju, na plažu, svi odemo na biciklima! To znaju i komšije, pa ih i oni koriste - dodaje Sava. 

Kada je otišao u penziju, od kolega je na poklon dobio jedan za svoju kolekciju. Među njima su i električni modeli, ali njih retko, kaže, koristi.

Bezbednost mu je uvek prioritet, pa zato uvek nosi i svetleće prsluke čak i po danu, a posebno noću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)
Društvo

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović sastala se danas sa predsednicom Pokrajinske vlade AP Vojvodine Majom Gojković i tom prilikom istakla da su Vojvodina i Novi Sad važni energetski centri s obzirom da su naftna industrija, gasna skladišta, kao i veliki deo energetskih kompanija u ovom delu naše zemlje i da je usaglašeno delovanje ministarstva i Pokrajinske vlade od izuzetnog značaja za dalji razvoj energetskog sektora.

11.09.2024

17:29

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set