• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G. J.

11.09.2024

18:35

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

G. J.

Vesti

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Podeli vest

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

Jeremić je vlasnik više od stotinu grla i poznati je odgajivač goveda i van granica Srbije. 
- Opština godinama pomaže sve stočare jer su najbolji u Srbiji. Ponosni smo na uzgajivače simentalskih goveda, što pokazuju vredne nagrade. Gradimo veliki sistem za navodnjavanje na 1.046 hektara, koji će biti od pomoći u sušnim godinama. Nagrađujemo, ali pomažemo stočare, jedna od mera je besplatno osemenjavanje, putovanja u razvijene države, gradnja infrastrukture, 20 miliona smo odvojili za mehanizaciju - nabraja predsednik svilajnačke opštine Predraga Milanović. 


Pobednica Mara nagrađena je peharom, novčanim iznosom od 60 hiljada dinara i zlatnikom.

Foto: G. J.

Na Sajmu poljoprivrede u Svilajncu učestvovalo 120 izlagača

Stočari koji su izlagali goveda i ovce, takođe su nagrađeni zlatnicima i iznosima od sedam hiljada, 30 hiljada do 50 hiljada dinara, kao i pčelari sa sedam hiljada dinara.

Novosadski sajam poljoprivrede dodelio je opštini Svilajnac pehar sa zahvalnicom za dugogodišnji nastup na tom Sajmu. 

Pored govedara i ovčara, svoje prizvode pokazali su pčelari, proizvođači hrane, mehanizacije i opreme.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)
Društvo

Đedovićeva i Gojkovićeva podelile sjajne vesti! Pripremamo korenite regulatorne izmene i u rudarstvu i u energetici! (FOTO)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović sastala se danas sa predsednicom Pokrajinske vlade AP Vojvodine Majom Gojković i tom prilikom istakla da su Vojvodina i Novi Sad važni energetski centri s obzirom da su naftna industrija, gasna skladišta, kao i veliki deo energetskih kompanija u ovom delu naše zemlje i da je usaglašeno delovanje ministarstva i Pokrajinske vlade od izuzetnog značaja za dalji razvoj energetskog sektora.

11.09.2024

17:29

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set