• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/V. J.

16.09.2024

15:29

Ode Duško! Uginuo beli lav u Borskom zoološkom vrtu, a evo šta će uraditi s njegovim telom!

zoo vrt Bor

Vesti

Ode Duško! Uginuo beli lav u Borskom zoološkom vrtu, a evo šta će uraditi s njegovim telom!

Podeli vest

Borski Zoo vrt ostao je bez jednog od omiljenih stanovnika! Kavez u kome je boravio beli lav Dušan je prazan...

- Lav Dušan koji je od samog dolaska osvojio srca posetilaca, bio je najstariji stanovnik našeg Zoološkog vrta. Imao je punih 14 godina! I pored svih uslova koje je imao, kao i ljudi, i životinje imaju svoj životni vek. Dušan je bio simbol našeg vrta! Odlučili smo zato da njegove ostatke damo Prirodnjačkom muzeju u Svilajncu da bi na taj način sačuvali sećanje na našeg lava Dušana, koji bi na taj način postao deo stalne postavke Muzeja - kaže za Informer Darko Dragijević, direkotr Zoo vrta u Boru.

Beli lavovi, kako je rekao imaju kraći životni vek od ostalih lavova.
- Neprimereni su napadi na naš vrt jer oni koji to čine nisu videli Duška prethodnih godina. Naši zaposleni su se zaista trudili da mu poslednje dane olakšaju. Starost je učinila svoje - dodaje  Dragijević. 

On je otkrio da će u saradnji sa zoovrtovima u Beogradu i u Jagodini probati da jednog lava "presele" u Bor. 

- Zamolićemo kolege da nam izađu u susret ukoliko je to moguće, jer znamo koliko mališani vole lavove. Trudimo se da svim životinjama obezbedimo neophodne uslove, pa zato zagrevamo one vrste čije je prirodno stanište na ekstremno visokim temperaturama, poput zebre, antilope i sličnih. Životinje se ponašaju kao i ljudi, pa se i na njih ove vremenske promene i temperaturne razlike znatno osećaju - dodaje Dragijević. 

Ovaj najmanji Zoološki vrt u Srbiji trentno ima oko 70 vrsta životinja i ukupno 130 stanovnika. 

Jelenko - medijska zvezda

Jelen zvani Jelenko Medenko pre godinu dana privukao je pažnju javnosti kada je na društvenim mrežama objavljena fotografija tako da je izgledalo da je životinja iznemogla i premršava.

Foto: V. J.

 

 

Direktor Zoovrta Darko Dragijević kaže da Jelenko Medenko izgleda dobro i oporavljeno iako i on ima dosta godina.

- Do sada je Medenko bio prilično ugojen, međutim, sada je vreme parenja pa tako i on polako počinje da stagnira na kilaži sto je sasvim normalno - objašnjava Dragijević. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set