• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.01.2021

09:32

SVE ŠTO POJEDE, NJEGOV STOMAK PRETVORI U ALKOHOL! Neverovatan slučaj, doktori zapanjeni onim što se dešava u organizmu ovog čoveka

Estrada

SVE ŠTO POJEDE, NJEGOV STOMAK PRETVORI U ALKOHOL! Neverovatan slučaj, doktori zapanjeni onim što se dešava u organizmu ovog čoveka

Podeli vest

Nik Karson pati od veoma retkog poremećaja koji se zove sindrom auto pivare, zbog kojeg njegovo telo ugljene hidrate koje pojede u stomaku pretvara u alkohol, čineći tako da može da bude mrtav pijan, a da ni ne okusi kap alkohola.

Kako prenosi Miror, Niku, koji je inače vlasnik firme za čišćenje, ovo stanje se pojavilo nakon što je skoro 20 godina radio izložen raznim hemikalijama.

Međutim, trebalo mu je mnogo godina da shvati kakav poremećaj ima, a to se desilo zahvaljujući njegovoj ženi Karen koja je prepoznala to stanje u jednoj seriji na televiziji.

Haos i zbog male količine UH

- Postao sam alkoholičar iako nisam pio alkohol. Čak i mala količina šećera činila je da postanem pijan. Mogao sam da pređem iz potpuno treznog stanja u stanje teške alkoholisanosti samo za nekoliko minuta, i to je veoma zastrašujuće. Dešavalo mi se da ne znam šta radim, da idem u krug ili pričam nepovezano. To je bilo kao stanje mesečarenja: i dalje funcionišete, ali nemate pojma šta radite - ispričao je Nik.

 

 


- Jednom sam probao malu porciju čipsa i to je tako delovalo na mene da sam završio ležeći i povraćajući po dnevnoj sobi, i to samo 45 minuta od kako sam otvorio kesicu - prepričao je traumatično iskustvo.

Prve simptome je primetio još 2003. godine, a onda su se pogoršavali.

Serija rešila misteriju

Sa ženom je shvatio da možda ima baš ovaj poremećaj zahvaljujući seriji, a onda su počeli da istražuju o čemu je reč.


- Doktori su rekli da je verovatno preterano izlaganje razređivaču uzrokovalo da mi organizam tako reaguje na šećer. Sada se trudim da izbegavam ugljene hidrate, ali to je veoma teško. Sa sobom nosim alkometar da proverim da li sam pijan nakon jela, a nekada bih ubio za parče kolača - rekao je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija