• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/Informer.rs

05.02.2021

14:16

DRAGI DRUŽE, BIO SI POUZDAN PRIJATELJ, SVI SU TE VOLELI! Ceca Bojković izašla iz bolnice, a njen govor na komemoraciji Ivanu Bekjarevu RASTUŽIO JE SVE /FOTO/

Estrada

DRAGI DRUŽE, BIO SI POUZDAN PRIJATELJ, SVI SU TE VOLELI! Ceca Bojković izašla iz bolnice, a njen govor na komemoraciji Ivanu Bekjarevu RASTUŽIO JE SVE /FOTO/

Podeli vest

Komemoracija povodom smrti glumca Ivana Bekjareva odražana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Komemoraciji nije prisustvovao veliki broj ljudi, već samo najuža porodica - udovica glumačke legende Milka i njihov sin Vanja, glumica Iva Štrljić i prijatelji i poštovaoci lika i dela Ivana Bekjareva

Na sceni su se smenjivali kadrovi iz filmova i serija u kojima je Ivan tumačio uloge po kojima ga pamtimo, a putem projektora puštani su i govori njegovi studenata i kolega.

U čast Bekjareva na komemoraciji govorili su Svetlana Ceca Bojković, Milan Kalinić, Iva Štrljić... Svetlana Bojković, koja je nakon borbe sa koronom pre dva dana izašla iz bolnice, svojim govorom u čast pokojnog kolege naježila je sve na komemoraciji.

Foto: youtube printscreen

Ceca Bojković

- To je zaista bilo divno vreme. Mi smo se poženili, poudavali, izrađali decu, menjali pozorišta, napuštali pozorišta, odlazili u slobodne umetnike i tako dalje, ali su neke veze ostale zauvek. Takvo je bilo moje prijateljstvo sa Ivanom. On je bio čovek neponovljive energije, otvorenog uma, posvećen svom pozivu bez ostatka. Bio je vredan, radoznao, mnogo je putovao, bio je hedonista u najboljem smislu te reči. Kao prijatelj je bio takav da sam uvek mogla da se pouzdam u njega. Bio je odličan glumac, pouzdan partner, bio je voljen od svojih studenata, kolega, prijatelja, koje je uživao da sa svojom suprugom ugosti u svom domu - govorila je Ceca u audio zapisu i dodala:

- Teško mi je da poverujem da se jedan tako bogat, plodonosan život ugasio, život pun energije. On je voleo život. Sve ono lepo čime nas je Ivan napajao, sada se seli u uspomene i sećanja. Iako je Ivanovo delo obimno i ostalo je zabeleno na snimcima, bolan je tenutkispraćaja. Dragi moj druže, ostaćeš večno u srcima, neka ti je večna slava i mir - rekla je glumica, a nakon govora salom se prolomio gromoglasan aplauz.

Ivan Bekjarev, član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 2001. godine, preminuo je 16. novembra 2020. godine nakon teške borbe sa korona virusom.

 - Komemoraciju nismo bili u mogućnosti do sada da održimo zbog nepovoljne epidemijske situacije -  saopštilo je tada Jugoslovensko dramsko pozorište.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija