• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

20.02.2021

08:09

Američki mediji o smrti Đorđa Balaševića: Punio je sale širom bivše Juge

Estrada

Američki mediji o smrti Đorđa Balaševića: Punio je sale širom bivše Juge

Podeli vest

Američka agencija Asošijejted pres (AP) izvestila je sinoć o smrti srpskog kantautora Ðorđa Balaševića, a tu vest preneli su i drugi američki mediji, uključujući "Vašington post", Ej-Bi-Si njuz i Ju-Es njuz.

AP navodi da je Balašević bio vrlo popularan širom nekadašnje Jugoslavije, nakon ratova 1990-ih godina.

U tekstu se podseća da je Balašević započeo karijeru krajem 1970-ih i početkom 1980-ih, te da je prvo nastupao u bendovima, a potom pokrenuo solo karijeru "sa svojom mekom pop muzikom i duhovitim tekstovima".

Podseća i da se nakon raspada Jugoslavije, Balašević otvoreno usprotivio nacionalizmu koji je, kako se navodi, podgrevao sukobe.

Foto: printscreen

Đorđe Balašević



"Zbog njegovih stavova, mejnstrim mediji u Srbiji izbegavali su Balaševića tokom ratne ere", navodi AP.

Agencija napominje da je Balašević i nakon rata bio omiljen na, kako navodi, etnički podeljenom Balkanu i da je punio koncertne sale u svih šest bivših jugoslovenskih republika.

Balaševićevi nastupi, ističe AP, bili su poznati po njegovim komentarima o raznim temama na bini.

U tekstu se primećuje i da su mediji u Hrvatskoj i BiH preneli vest o smrti Balaševića, koja je u velikoj meri deljena na društvenim mrežama.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17