• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

05.05.2021

21:10

FEĐA STOJANOVIĆ JE BIO PRVAK ATELJEA 212, A EVO KO GA JE DOVEO U TO POZORIŠTE! Neverovatna priča o glumačkim počecima!

Estrada

FEĐA STOJANOVIĆ JE BIO PRVAK ATELJEA 212, A EVO KO GA JE DOVEO U TO POZORIŠTE! Neverovatna priča o glumačkim počecima!

Podeli vest

Poznati glumac Feđa Stojanović preminuo je u 73. godini nakon što je izgubio bitku sa teškom bolešću. Feđa ja važio za prvaka Pozorišta Atelje 212, a evo kako je dospeo na tu scenu.

Naime, glumac je nedavno u jednom intervju otkrio ko ga je doveo u čuveno pozorište.

- U Atelje 212 sam na poziv Mire Trailović ušao još kao student. To je bilo nezaboravno. Svi ti veliki glumci i divni ljudi. Odmah su me primili kao sebi ravnog. A Mira je bila carica. Atelje 212 je tada bio svetsko pozorište. Proputovali smo pola sveta i imali smo tretman kao najveće zvezde. Posle Mire više nikad nije bilo tako. Atelje je tada bio avangarda u pravom smislu. Posle su mnoga pozorišta počela da mešetare i više se nisu međusobno razlikovala. Mislim da Atelje 212 mora da se vrati i postane hrabro, provokativno i beskompromisno pozorište – pričao je Feđa svojevremeno.

Stojanović je tom prilikom ispričao kakav odnos ima sa ćerkom Zojom.

Foto: Printscreen You Tube

Feđa Stojanović

- Bilo mi je i drago i bolno kada se moja kćerka udala i odselila u Luksemburg. Lepo je što je sa čovekom koga voli i što živi u uređenoj zemlji. A bolno mi je što me ujutru ne dočekuje njen veseli smeh. Valjda to tako treba... Nas dvoje volimo iste stvari. Reku, more, događanja... Srećan sam što nije izabrala da bude glumica. To bi me ubilo kad vidim kako se muče ovi mladi ljudi i žive u lažnim iluzijama – ispričao je glumac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17