• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/Ministarstvo odbrane Srbije

11.07.2017

23:25

(VIDEO) POČEO "SABER GUARDIAN 2017": Vojska Srbije na multinacionalnoj vojnoj vežbi u tri države!

Balkan

(VIDEO) POČEO "SABER GUARDIAN 2017": Vojska Srbije na multinacionalnoj vojnoj vežbi u tri države!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvuju na multinacionalnoj vežbi „Saber Guardian 2017" koja se od 7. do 22. jula 2017. godine paralelno izvodi na poligonima u tri susedne države - Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj

Multinacionalna vežba „Saber Guardian 2017" sastoji se od 17 komandno - štabnih vežbi, vežbi podržanih računarskim simulacijama, taktičkih i taktičkih vežbi sa bojnim gađanjem, sa oko 40.000 učesnika iz 22 države.

U Republici Bugarskoj održaće se taktička vežba sa bojnim gađanjem „Saber Guardian - Peace Sentinel 17" na kojoj će učestvovati 30 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske, zajedno sa vojnicima i starešinama oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država i Republike Bugarske.

Na vežbi jedinica za specijalne operacije „Saber Guardian - Black Swan 17" u Mađarskoj, učestvovaće 23 pripadnika Specijalne brigade Kopnene vojske Vojske Srbije, u sklopu borbene grupe za specijalne operacije u čijem sastavu su i pripadnici oružanih snaga Republike Makedonije i Mađarske.

Pripadnici Uprave za vojno zdravstvo i Vojnomedicinske akademije Ministarstva odbrane, ukupno 26, u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga, učestvovaće na vežbi „Saber Guardian 17 - Mascal" u rumunskoj vojnoj avio bazi „Mihail Kogalniceanu", zajedno sa pripadnicima vojnog zdravstva iz Bosne i Hercegovine, Republike Makedonije, Republike Slovenije i Crne Gore.

Cilj vežbe je razvijanje i unapređenje operativnih sposobnosti Balkanskih vojnomedicinskih snaga, koji će tokom vežbe razviti laku poljsku bolnicu nivoa 2 i prikazati spremnost za izvršavanje zadataka brzog odgovora na krizne situacije koji se ogledaju u zbrinjavanju masovno povređenih i obolelih, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Agencija AP navodi da manevri imaju za cilj povećanje interoperabilnosti zemalja učesnica i pokazivanje rešenosti i spremnosti da se deluje za podršku bezbednosti i stabilnosti crnomorskog regiona, prenosi Beta.

Vežbe "Saber Guardian" održavaju se u crnomorskom regionu svake godine od 2013.

PLATINASTI VUK U BAZI JUG: U stroju sa Srbima, vojnici regiona, SAD i Velike Britanije!

UKRAJINCI U STRAHU OD SLOVENSKE BRAĆE: Kijev podigao vojsku, zbog vežbe specijalaca Srbije, Rusije i Belorusije!

(VIDEO) RUSI NE MOGU BEZ VOJSKE SRBIJE: Imamo mnogo šta da pokažemo i od koga da naučimo!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NATO u blato

pre 6 godina

Нама ту није место, НАТО вежба напад на Русију...

Srbistan

pre 6 godina

Ja se isto pitam protiv koga bi mi to trebali da ratujemo? Šta cemo mi tamo?

vlada

pre 6 godina

Idemo na sve NATO vežbe u regionu, a očekujemo oružje iz Rusije! Ne može to tako!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17