• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2018

11:37

(FOTO) USTAŠKA BOLEST! NA HRT PROMOVIŠU KNJIGU "O STOGODIŠNJEM SRBIJANSKOM TERORU U HRVATSKOJ"! Na koricama Vučić i Pupovac nad lobanjama!

Balkan

(FOTO) USTAŠKA BOLEST! NA HRT PROMOVIŠU KNJIGU "O STOGODIŠNJEM SRBIJANSKOM TERORU U HRVATSKOJ"! Na koricama Vučić i Pupovac nad lobanjama!

Podeli vest

U jutrošnjoj emisiji "Dobro jutro Hrvatska" na HRT-u je predstavljeno nešto što se zove Festival rodoljubivog filma Gordan Lederer, a tokom predstavljanja, voditeljka je reklamirala revizionističku knjigu i film Mit o Jasenovcu, kao i film Jakova Sedlara "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918. - 2018"

Grafičko rešenje filma "Sto godina srbijansog terora u Hrvatskoj ..." je slično američkom spomeniku "Maunt Rašmor", na kojem se iznad hrpe požutelih lobanja nalaze likkovi Aleksandra Karađorđevića, Svetozara Pribićevića, Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića.

Pre nego što su organizatori uopšte uspeli da predstave program festivala, prekinula ih je voditeljka Liljana Vinković rekavši pokazujući grafičko rešenje filma:

"Ne smemo zaboraviti, to je Jakov Sedlar i film ''Sto godina srbijanskog terora'' kojim će se on predstaviti".

Pod naslovom "Skandalozno: HRT u jutarnjem programu reklamirao knjigu Mit o Jasenovcu", portal Index piše da su u studiju sedeli autor festivala Marijan Capek i potpredsednik Udruženja hrvatskih dobrovoljaca "Domovinskog rata" Smiljan Tomašević.

Autor festivala Marijan Capek predstavio je zatim program festivala, nabrajajući filmove. Spomenuo je naslove Štafeta smrti i Dr. Franjo Tuđman - junak Domovinskog rata.

Nakon njega, javio se potpredsednik GO UHDDR-a Smiljan Tomašević s daljnjom listom filmova (Krvava berba grožđa, Ovčara neispričana priča, Jazovka, Broj 55). 

Posebno je izdvojio premijeru Sedlarovog filma "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918. - 2018." u Zaprešiću. Nakon njegovog izlaganja, opet se javila voditeljka Vinković, ovaj put s drugim naslovom i drugim grafičkim rešenjem.

Foto: Printskrin HRT

Mit o Jasenovcu


- Tu je i Mit o Jasenovcu od Romana Leljaka. Drago mi je da ste i njega uključili, on je puno istraživao o ovome, tako da će biti zanimljivo pogledati njegova dva filma - rekla je Vinković.

Na to joj je Tomašević odgovorio da veruje da smo mi zrelo demokratsko društvo koje se može suočiti s prošlošću. 

- Treba ići s istinom i krajnje je vreme da se ne delimo na leve i desne i da moramo prihvatiti prošlost onakva kakva jeste - rekao je Tomašević dok je kamera zumirala naslov "Mit o Jasenovcu".

O ovom skandalu, Index je, kako navodi, poslao pitanje HRT-u, 

Jer, knjiga Mit o Jasenovcu relativizuje fašizam, umanjuje broj žrtava logora i simpatizira ustaški pokret i NDH. 

Čelnici grada Samobora i Čakovca već su se ogradili od prikazivanja ovog filma i oštro osudili pokušaj istorijskog revizionizma "najmračnijeg doba hrvatske istorije".

U HRVATSKOJ PRIKRIVAJU STRAŠAN ZLOČIN : Ustaše plaćaju turneju za negiranje Jasenovca!


Inače, urednica emisije Dobro jutro Hrvatska je Ana Milić, majka novog mladog portparola vlade i HDZ-ovca Marka Milića.

Voditeljka Liljana Vinković, koja je reklamirala "Mit o Jasenovcu i 100 godina srbijanskog terora", završila je zagrebačku Muzičku akademiju, a istodobno je upisala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te počela saradnju s HTV-ovom emisijom Zagrebačka panorama. 

Živela je pet godina u američkoj saveznoj državi Kolorado i radila na mreži ABC u Denveru. 

Nakon povratka u Hrvatsku radila je na UN-ovom radiju kao novinarka i prezenterkaa te kao spikerka Hrvatskoga radija. Zatim je prešla na Hrvatsku televiziju gde je uređivala i vodila zabavne emisije, a scenaristički je potpisala muzičke projekte i humanitarne akcije kao što su Korak u život, Pokaži ljubav, Svirci moji i U atmoferi tambure. 

Bila je konzul u generalnim konzulatima RH u Njujorku i kanadskoj Misisaugi. Bila je urednica i voditeljka Vesti na engleskom 2012.

Četiri godine, od 2007. do 2011, bila je diplomatska predstavnica Republike Hrvatske u SAD-u i Kanadi.

(VIDEO) USTAŠE SU UŽIVALE U MUČENJU I UBIJANJU SRBA! Autor knjige o stradanjima u Jasenovcu OTKRIO DA SU ZLOČINCI IMALI 57 RAZLIČITIH METODA MUČENJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Imre

pre 5 godina

Meni kao predstavnika Jevrejskog naroda nista ne znaci ovo ustasko CETNICKO PREPUCAVANJE al me boli da Cetnici iz srbije pokusavaju na kostima moji predaka ulogu zrtve da glume

Aleksandar

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem da je narod hrvatske toliko nadojen mrznjom I da ne vidi sta mu se radi I konstantno truje mozak.Da posle toliko silnih decenija ne vide da slepo prate bolesnu ideologiju sacice ludaka ,koja je konstantnom presijom uspela da svoje ludilo prenese na skoro kompletan narod.naravno ne na sve,ali je pritisak toliko veliko da oni koji na to ne pristaju ni u ludilu to ne smeju da isticu.Kakve agresije kakvi bakraci,zar sada kada imate svoju drzavu I veze sa nama nemate,do te sacice srba koji smeju jos uvek da se izjasnjavaju kao srbi u hrvatskoj,vi I dalje,nikad jace skacete i kacite se nama za vrat nicim izazvani.Kako sebe ne zapitate da li je normalno ovo Sto nam pricaju I cime nas doje?!U cemu je to mrznja dobra I korisna pa da ne vidite da to sto vam se servira nije dobro I vam svake pameti.Treba krenuti od toga da smo svi isti,I mi i konezi,indijci,afrikanci i.t.d ,sta god da je bilo bilo je ali nemoramo decu da trujemo i sutra da razmisljamo da li ce se opet medjusobno ubijati,zar nam je to cilj?!A u hrvatskoj se bas to radi ovakvim stvarima.Doje decu pespotrebnom mrznjom i krvozednoscu konstantno!Cemu to?!Zasto obican narod ne digne glas i kaze da ne zeli vise takva trovanja.Slobodno ljubomorno cuvajte vasu drzavu i nacionalnost ,ali ne na ovakav nacin,dojenjem pokolenja mrznjom,jer mrznja nikome dobro nije donela i zapamtite nece ni vama.

Istina

pre 5 godina

100 godina slušanja srbske muzike i 100 godina pokatoličavanja srba pravoslavaca u katoličku veru je teror srba? Na čast da vam bude brati hrvati...

Stojan

pre 5 godina

To se desava kada nemaju nikakvu istoriju, a ono malo i sto imaju je sramno. Ti pokatolceni Srbi bi trebali da zavezu to ispod nosa i da pokusaju da stvaraju nesto cime bi se buduce generacije mogle ponositi. Inace ce i njihovi buduci morati da izmisljaju a crna istina ce ih pratiti za sva vremena.

Mirko

pre 5 godina

Vreme je da Srbija izdvoji pare za snimanje Jasenovac i Jadovno i da vidi svet sta je krvat i vatikansko sotonsko udruzenje.

zemunac

pre 5 godina

U knjizi "Mit o Jasenovcu" su samo dokumenti iz srpskih izvora! Tko onda laže?

Petar JVetar

pre 5 godina

Ја моју децу учим да их не мрзе( треба их жалити) али да никада са њима немају посла ( колико год је то могуће). Мали број је оних часних људи у Хрватској, и они никад неће моћи да дигну глас против фашизма у тој земљи јер их Немци хушкају као керове.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija