• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.11.2019

18:26

(VIDEO) HITNA EVAKUACIJA U CRNOJ GORI! Voda neprestano raste, STANJE KRITIČNO!

Balkan

(VIDEO) HITNA EVAKUACIJA U CRNOJ GORI! Voda neprestano raste, STANJE KRITIČNO!

Podeli vest

U selu Broćanac kod Nikšića evakuisano je osam osoba iz dva domaćinstva Nikolića, kod kojih je situacija nakon nevremena najsloženija, javila je Mina

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Veselin Gardašević rekao je da se njihova ekipa u popodnevnim satima vratila u Broćanac da bi čamcem prevezla ljude kod rodbine u Nikšić.

- Dobili smo veći čamac od Direktorata za vanredne situacije, sa kojim smo u stalnom kontaktu, i naša ekipa otišla je ponovo u selo kako bi ovog puta evakuisala žitelje iz najugroženijih kuća - rekao je Gardašević.

U tom krševitom i bezvodnom selu destak kuća je odsečeno od puta, jer su brojne doline napunjene vodom u visini i više od deset metara, što ne pamte ni najstariji meštani.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolaps i u #hercegnovi

Објава коју дели Portal i Radio Antena M (@portalantenam) дана 6. Нов 2019. у 5:50 PST

 


Jedan od meštana Darko Nikolić rekao je da voda neprestano raste i da im je prvi sprat kuće od jutros pod vodom, a plaše se da će voda svaki čas prodreti i na gornji sprat.

Prema rečima Nikolića, poplavljene su i kuće njegovih stričeva, kao i susedne kuće i pomoćni objekti.

I u selu Crnodoli voda je više od pola metra prodrla u kuću Dušana Markovića, kao i u pomoćne objekte odakle moraju da evakuišu stoku.

 

 

(VIDEO) NEZAPAMĆENO NEVREME U CRNOJ GORI! Bujice nose sve pred sobom, poplavljeni putevi i mostovi, kruzer zbog talasa nije ušao u Kotorski zaliv!

U selu Miločani brojna domaćinstva i pomoćni objekti pod vodom su zbog izlivanja nabujalog Miločanskog potoka, a tamošnje područno odeljenje osnovne škole „Ivan Vušović“ od ponedeljka ne radi.

Padavine su oslabile u popodnevnim satima, ali je i u Mokroj Njivi, Glibavcu, Brezoviku, Gornjem Polju i Rastovcu situacija i dalje veoma teška, jer se voda približila ili prodrla u do kuća i objekata.

Saobraćaj je ponovo prekinut od Dukla preko Brezovačkog mosta zbog izlivanja reke Zete.

Voda u Nikšiću je i dalje zamućena i preporučuje se njeno prokuvavanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#platije danas

Објава коју дели Portal i Radio Antena M (@portalantenam) дана 6. Нов 2019. у 5:47 PST


Jako nevreme, praćeno obilnom kišom i južnim vetrom, koje je danas zahvatilo Crnu Goru, stvorilo je probleme na putevima, poplavljeni su brojni objekti, a pripadnici lokalnih službi zaštite i spasavanja na terenu su od ranih jutarnjih sati.

Kako je javio Radio Crna Gora, u mojkovačkom kraju sve reke su se izlile, tako da su sve opštinske službe na terenu u nastojanju da preduprede veće nevolje i štete.

U delu priobalja Skadarskog jezera i reke Bojane moguće je usložnjavanje situacije zbog najavljenih velikih kišnih padavina u Albaniji, upozorili su iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija