• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.11.2019

11:27

CRNA GORA U PRIPRAVNOSTI POSLE JAKOG NEVREMENA! Situacija bolja, ali očekuje se NOVI TALAS! (VIDEO)

Balkan

CRNA GORA U PRIPRAVNOSTI POSLE JAKOG NEVREMENA! Situacija bolja, ali očekuje se NOVI TALAS! (VIDEO)

Podeli vest

Hidrološka situacija na području Crne Gore juros je značajno bolja, ali daleko od toga da je prošla opasnost i da prelazimo na redovan režim rada, kazao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da će i dalje pratiti situaciju i u punom kapacitetu biti spremni da reaguju ako bude potrebe za tim.

"Verujem da će neizvesnost jučerašnjeg dana zameniti jedan mirniji dan, u kom će biti prostora da se saniraju posledice poplava, i da se građani na ugroženom području pripreme za eventualno novi talas, jer meteorolozi najavljuju padavina i narednih dana, ali nešto manjeg intenziteta, pa verujem da neće biti potrebe za time", rekao je Mulić.

Kazao je da su juče imali komunikaciju s kolegama iz Albanije, koji su im kazali da nisu ispuštali vodu iz HE na Drimu, što je ohrabrujuće.

"Dodatno smo upozorili službe u Ulcinju da prate situaciju na terenu i vodostaj Bojane. Imamo povoljniju situaciju i verujem da je u ovom trenutku opasnost od poplava u priobalnom području Skadarskog jezera i područja Bojane svedena na minimum ili da čak ne postoji", kazao je Mulić.

(VIDEO SA LICA MESTA) STRAVIČNE SCENE U KANJONU MORAČE! Ogromni VODOPADI SLIVAJU SE NIZ CRNE LITICE

Obilne kiše, kaže, napravile su i probleme u saobraćajnoj komunikaciji usled velikih količina vode na putevima, zbog odrona: "Ali ono što je važno da su svi vitalni državni i organi lokalne samouprave funkcionisali u punom kapacitetu. Možda je život bio usporeniji, ali nije stao".

(VIDEO) HITNA EVAKUACIJA U CRNOJ GORI! Voda neprestano raste, STANJE KRITIČNO!

Mulić veruje da uspeti da se izbore sa svim izazovima koji su proistekli nakon obilnih kiša. Građani su, kaže, dobro sarađivali.

"Nije slučajno izdato upozorenje. Vrlo je važno da građani ako imaju problem sa ovom situacijom to prijave nadležnim službama na broj 123 ili na broj 112", apelovao je Mulić, pozivajući građane da poštuju preporuke nadležnih, preneo je portal RTCG.

Mulić kaže da rast vodostaja Morače nije alarmantan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija