• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

09.09.2021

11:02

OD KOVID BOLNICE OSTAO SAMO GAREŽ! Jezive scene posledice požara u Tetovu, crni oblak dima I DALJE NAD GRADOM! /FOTO, VIDEO/

AP/Photo

Balkan

OD KOVID BOLNICE OSTAO SAMO GAREŽ! Jezive scene posledice požara u Tetovu, crni oblak dima I DALJE NAD GRADOM! /FOTO, VIDEO/

Podeli vest

Stravičan požar koji se dogodio prošle noći u Tetovu, kada se zapalila privremena kovid bolnica, odneo je za sobom najmanje 14 života i ostavio tragičan prizor

Na video snimcima koje su građani postavljali na društvene mreže, moglo se videti da je plamen gotovo besneo, a gust i crn dim kuljao je na sve strane. Tamni oblak primećen je kako se uzdiže u vazduh u blizini glavnog puta u Tetovu.

Potresne slike, nakon požara, takođe stižu iz ovog makedonskog grada. Tek nakon što je vatrena stihija ugašena, može se videti kakve su njene razmere bile. Od privremene kovid bolnice, namenjene za lečenje pacijenata sa teškim oblicima koronavirusa, ostali su samo kostur i garež.

Potresne slike, nakon požara, takođe stižu iz ovog makedonskog grada. Tek nakon što je vatrena stihija ugašena, može se videti kakve su njene razmere bile. Od privremene kovid bolnice, namenjene za lečenje pacijenata sa teškim oblicima koronavirusa, ostali su samo kostur i garež, prenosi Telegraf.rs.

Na terenu je bio veliki broj vatrogasaca koji se borio sa plamenom, a tu se našla i policija, kao i Hitna pomoć. Oko izgorele kovid bolnice okupili su se i građani, ali joj nisu mogli prići, budući da ju je policija ogradila prilaz iz bezbednosnih razloga.

Kako je ranije navedeno, vatra je uništila sve pred sobom, čak i metalne cevi za vodovod, kao i jedno vozilo udaljeno nekoliko metara od bolnice.

Podsećamo, požar, koji je izbio oko 21 sat, je ugašen, a tela žrtava prebačena su u forenzički centar. Takođe, kako su javili ranije mediji, pokrenuta je i istraga.

Ima i povređenih koji su prebačeni u Skoplje. Požar je gasilo sedam vatrogasnih vozila sa 30 vatrogasaca.

Na lice mesta, stigao je i ministar zdravlja Makedonije Venko Filipče.

Filipče je noćas na Tviteru izrazio najdublje saučešće porodicama stradalih.

- Ovo je veoma tužan dan - naveo je Filipče i dodao da je nekoliko pacijenata hitno prebačeno u bolnicu u Skoplju.

Filipče je požar opisao kao "strašnu nesreću", ne navodeći detalje.

Povodom nesreće oglasio se i makedonski premijer Zoran Zaev koji je rekao da je uzrok požara eksplozija i da je u toku istraga.

On je konstatovao da je požar ugašen, ali da su sa njim ugašeni i mnogi životi.

On je na svom Fejsbuku izrazio saučešće porodicama žrtava i poručio da je pokrenuta istraga.

Predsednik Stevo Pendarovski izrazio je na Fejsbuku saučešće porodicama žrtava, a povređenima poželeo uspešan oporavak.

Privremena bolnica navodno je izgrađena prošle godine kako bi se u njoj zbrinjavali ljudi, koji boluju od teškog oblika korona virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija