• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Standard

13.09.2016

21:21

BIZARNO, DEČAK TRAŽI PROMENU POLA: U Melburnu čak 250 dece čeka na operaciju, najmlađe ima samo tri godine!

Vesti

BIZARNO, DEČAK TRAŽI PROMENU POLA: U Melburnu čak 250 dece čeka na operaciju, najmlađe ima samo tri godine!

Podeli vest

Bizaran slučaj stiže iz Australije u kom se dečak od samo četiri godine „odlučio“ na promenu pola

Iako psiholozi i stručnjaci za transrodne osobe smatraju da je dete premalo da bi se podvrgnulo tako drastičnoj promeni, četverogodišnji dečak ipak će ići na operaciju, obzirom da je Ministarstvo obrazovanja Novog Južnog Velsa razvilo način podrške za dete koje će tek dogodine krenuti u vrtić, piše „Standard“.

ODGOVOR SRPSKE CRKVE NA NAJAVLJENU LGBT FEŠTU: Patrijarh Irinej za šetnju protiv GEJ PARADE!

- Uostalom, pomaganje transrodnoj deci deo je našeg školskog programa- kaže Gregori Prajor iz Ministarstva obrazovanja.

Vlasti Novog Južnog Velsa objavile su kako je došlo do „eksplozije“ zahteva za promenu pola kod dece, a isto je i u ostatku zemlje. I dok je pre jedne decenije postojao samo jedan zahtev, danas samo u jednoj velikoj bolnici u Melburnu 250 dece čeka na promenu pola. Najmlađe dete ima samo tri godine…

- Ja bih bila vrlo oprezna, a verujem da bi i drugi psiholozi rekli to isto. U tako mladom razdoblju kod deteta se sve još uvek razvija- smatra Rouz Kantali, klinički psiholog.

No njeno mišljenje ne deli i Ketrin Mekgregor, advokat za transrodne osobe.

- Inače bih rekla da su osobe s četiri godine premlade da bi se preduzimale bilo kakve drastične mere. Međutim, iskustvo mi je pokazalo da su deca sa jakom identifikacijom suprotnog pola uglavnom u pravu u tome šta tačno osećaju- smatra Mekregor, čija je izjava podelila australijsku javnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

A kako bi bilo da pre promene pola im zamenite prvo glavu. Mozda ustedite pare na drugoj operaciji, i uz to ucinite uslugu covecanstvu, jedan monstrum manje.

Ana

pre 5 godina

Ovo se zove pomodarstvo ili ludilo roditelja koji nemaju vremena da im dete od tri godine poraste i sazri, nego odmah vode dete na operaciju za promenu pola. Dete masta i igra se da je nekad tata ili mama ili suprotan pol od svog pola. Sad reci da je to normalno. Cao pameti.Pridrzavamo se sta je reko ovaj i onaj psiholog ai advokat ,ma sta je njh briga za tvoje dete oni su nastrani pa uzivaju u tome. Baba ustani sa onog sveta da budes psiholog mojoj deci kao sto si bila i meni. Secam se kad sam bila mala da su govorili kad prodjes ispod duge da ces promeniti pol ,i ja isla vidim dugu i hodala ,hodala prema dugi da promenim pol,nije mi se svidelo da budem to sto jesam,a posto nisam stigla do duge stiga sam do kuce i pitam babu kao to ,a baba kaze ,kad porastes samo ce ti se kasi i kazlo mi se.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17