• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.10.2019

15:47

(VIDEO) SILOVIT URAGAN UDARIO NA EVROPU! Moćni "Lorenco" stigao do Portugalije, OLUJNI VETROVI I VISOKI TALASI PRAVE HAOS!

Vesti

(VIDEO) SILOVIT URAGAN UDARIO NA EVROPU! Moćni "Lorenco" stigao do Portugalije, OLUJNI VETROVI I VISOKI TALASI PRAVE HAOS!

Podeli vest

Uragan Lorenco stigao je danas do portugalskih Azorskih ostrva donoseći obilnu kišu, jake vetrove i visoke talase


Uragan je značajno oštetio jednu od glavnih luka na ostrvu, prenosi AP.

Prema podacima Agencije za civilnu zaštitu Azorskih ostrva, uragan druge kategorije oborio je drveće na puteve i brojne domove ostavio bez struje.


Navodi se da je jačina ovog uragana, koji se kreće prema Irskoj i Velikoj Britaniji snagom od 145 kilometara na čas, veoma retka u ovom delu Atlantika.

Za sada su dve kuće evakuisane, a nadležne službe se trude da otklone štetu.

IZDAT CRVENI ALARM, MOĆNI URAGAN LORENCO UDARA NA EVROPU! Prete naleti vetra od 200 km na sat i talasi visoki 22 metra! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

 

Lorenco donosi ogromne talase širom severnog dela Atlanskog okeana dok se kreće severoistično ka Irskoj i Velikoj Britaniji i slabi na uragan kategorije jedan.

Američki Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da se talasi koje donosi Lorenco mogu osetiti duž istočne obale SAD i Kanade, na Bahamima i u delovima zapadne Evrope i upozorio da će Lorenco verovatno biti prilično snažan ciklon kada stigne do Irske u četvrtak uveče.

Portugalski premijer Antonio Košta rekao je da je rano jutros razgovarao sa zvaničnicima Azorskih ostrva, kao i da su konstatovali da sve ukazuje da stvari nisu toliko loše koliko se strahovalo.
 

Foto: Tanjug/AP

SANTA LEDA TEŠKA 315 MILIJARDI TONA ODVOJILA SE OD ANTARKTIKA! Stručnjaci će kretanje tako velikog ledenog bloka morati pažljivo da motre jer bi mogao da postane opasan za plovidbu!

Azorska ostrva obuhvataju devet vulkanskih ostrva i na njima živi 250.000 stanovnika.

Dok se Lorenco približavao, na njih sedam je proglašen crveni alarm, a škole i vladine kancelarije ne rade, dok je ljudima savetovano da ne izlaze napolje.

Otkazani su i svi avionski letovi sa arhipelaga i ka njemu, a zatvorene su i pojedine luke.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17