• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2019

15:20 >> 16:00

(FOTO) TURCI KRENULI U NAPAD, AVIJACIJA ŽESTOKO TUČE SEVER SIRIJE! Erdogan objavio početak akcije "Izvor mira"!

Vesti

(FOTO) TURCI KRENULI U NAPAD, AVIJACIJA ŽESTOKO TUČE SEVER SIRIJE! Erdogan objavio početak akcije "Izvor mira"!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je danas da njegova zemja počinje operaciju u pograničnom delu Sirije. Operacija je nazvana "Izvor sveta"!

Turska je prethodno prebacila oklopnu tehniku na sirijsku granicu, a svetski mediji su objavili snimke turske vojske.

Da je vojna akcija pokrenuta, potvrdila je i sirijska državna televizija saopštivši da su izvedeni prvi vazdušni napadi na mestu Ras Elajn. Kako prenosi televizija, turska avijacija žestoko bombarduje taj grad u provinciji Hasaka, iako se ne spominje da li ima žrtava.

"Turske oružane snage, zajedno sa Sirijskom nacionalnom armijom, upravo su pokrenule operaciju 'Izvor mira' protiv kurdskih i ISIL-ovih terorističkih snaga na severu Sirije. Naša misija je da sprečimo stvaranje terorističkog koridora preko naše južne granice i donesemo mir tom području", napisao je Erdogan na Tviteru.

TURSKA PREBACUJE OKLOPNA VOZILA NA SIRIJSKU GRANICU! Konvoj od 130 vozila snimljen na ulazu u grad Akčakale! (FOTO/VIDEO)

 

BLUMBERG: Turska vojska počela da prelazi sirijsku granicu!

Cilj akcije je "čišćenje pogranične sirijske teritorije sa Turskom od snaga samoodbrane sirijskih Kurda, formiranje zone bezbednosti i raspoređivanje sirijskih izbeglica koje se nalaze u Turskoj".

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17