• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Informer

12.10.2019

17:01 >> 17:06

SAMO TO NE! SRBIJI SE NE PIŠE DOBRO, AKO TRAMP PADNE I SAD DOBIJU NOVOG PREDSEDNIKA! Hilari Klinton sprema napad na Belu kuću, ONA PAMTI KO JE BIO PROTIV NJE!

Vesti

SAMO TO NE! SRBIJI SE NE PIŠE DOBRO, AKO TRAMP PADNE I SAD DOBIJU NOVOG PREDSEDNIKA! Hilari Klinton sprema napad na Belu kuću, ONA PAMTI KO JE BIO PROTIV NJE!

Podeli vest

"Ne izazivaj me!" - poručila je Hilari Klinton Donaldu Trampu povodom tvita u kojem je on ironisao povodom mogućnosti da se ona ponovo kandiduje za predsednika SAD. Ovo prepucavanje među rivalima na američkim predsedničkim izborima održanim u novembru 2016-te nije slučajno

Američki mediji uveliko pišu da se Hilari "može vratiti u izbornu arenu".

Ako se ona zaista kandiduje - to će sigurno biti uz žaminž američke žduboke državež koja - ništa manje nego ona - želi da se revanšira Trampu za poraz iz 2016-te. A i Rusiji koju i Hilari i duboka država i dalje optužuju da je Klintonovoj „ukrala pobedu".

Hilari su već pitali da li će se kandidovati i pokušati da se revanšira Trampu, a ona je samo kratko uzvratila: "U stanju sam da ga opet pobedim"!

Klintonova je prethodno nekoliko puta jasno saopštavala da neće učestvovati u novoj predsedničkoj trci. Doduše, to je bilo pre nego što su njene kolege-demokrate pokrenule proceduru impičmenta protiv Trampa.

Antitrampovski CNN je ukazao da upravo Klintonova "hrani" glasine da će ponovo "izaći na crtu" Trampu.

IMAMO ORUŽJE KOJE NIKO DRUGI NEMA I MOŽEMO DA SRUŠIMO SVAKI PROTIVRAKETNI SISTEM! Putin: NATO se približava Rusiji i to nas NE RADUJE! (VIDEO)

Uostalom, ona je pre neki dan novinarki PBS Džudi Vudraf - upitana hoće li biti njene druge runde sa Trampom - ne sasvim šaljivo rekla: "Moguće je. Moram da mu se revanširam".

Ima signala da se Klintonova već sprema za revanš.

Anketna agencija sa reputacijom Rasmussen samo što je objavila istraživanje koje je pokazalo da su Trammp i Klintonova po šansama "rame uz rame".

Drugo, Hilari je već izjavila da učešće Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera u ukrajinskim događanjima „i nije bilo baš dobra ideja". Mnogi u SAD su ovo doživeli kao pokušaj Klintonove da ukloni s puta potencijalno glavnog supranika za nominaciju Demokratske partije za predsednika SAD.

Uostalom, Hilari uskoro kreće na turneju po SAD (formalno, radi promovisanja svoje najnovije knjige), a njen štab za izbore 2016-te i dalje nije rasformiran. Još raspolaže budžetom od 650.000 dolara.

Sve u svemu, ta turneja se u bilo kom trenutku može transformisati u nastupe predsedničkog kandidata.

Stiv Benon je 2016. rukovodio Trampovom izbornom kampanjom, a sada tvrdi da će Klintonova ući u izbornu trku sa ambicijom da se revanšira Trampu:

- Ona će učestvovati. Sada važe kako da to "upakuje" i objavi. Demokrate imaju slabe kandidate i spremni su - kao u šahu - da žrtvuju topa da bi stigli do kralja. Oni će odbaciti Bajdena da bi se dokopali Trampa".

Foto: Reuters

Bajdena će "pokopati" Ukrajina. Tramp upravo i radi na tome.

Berni Sanders je prethodnih dana imao srčani udar i operaciju i teško da bi mogao da se u kampanji nosi sa Trampom.

Solidan kandidat bi verovatno bila demo-levičarka Eilzabet Voren, ali Volstrit nema nameru da uloži novac u njenu kampanju.

NE SMEMO DOZVOLITI PREPOROD ISLAMSKE DRŽAVE! Makron Trampu: Pod hitno zaustaviti TURSKU OFANZIVU U SIRIJI! (VIDEO)

Tako se stiže do teškaša - Klintonove i milijardera-demokrate Majkla Blumberga.

Ako Hilari Klinton uistinu postane kandidat Demokratske partije za predsednika SAD - situacija u svetu se može zaoštriti. Kao i unutaramerički sukobi i političke podele.

Ako i tu trku za Belu kuću izgubi - američki liberali i "duboka država" opet mogu poći na zaoštravanje i nastaviti hajku na (po drugi put) legalno izabranog šefa države.

Tramp će, međutim, u ovom drugom slučaju biti ojačan jer će konačno postati jasno da je on dva puta razbio kandidata "duboke države", a ne Rusija


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17