• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.10.2019

12:16

KAD RUSI ZAPEVAJU, STAJE DAH! Veličanstveno su izveli "Po šumama i gorama" u Beogradu, a PREŽIVELI SU TRAGEDIJU KOJA JE POTRESLA SVET

Vesti

KAD RUSI ZAPEVAJU, STAJE DAH! Veličanstveno su izveli "Po šumama i gorama" u Beogradu, a PREŽIVELI SU TRAGEDIJU KOJA JE POTRESLA SVET

Podeli vest

Ruski vojni hor "Aleksandrov" gostovao je u Beogradu minulog vikenda i opet sve oduševio svojim nastupom na Trgu republike u Beogradu. Ostaće upamćeno i njihovo izvođenje pesme "Po šumama i gorama", na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda, a Srbija se seća i tragedije koja je ovaj svetski poznat hor zadesila pre tri godine.

Tog 25. decembra 2016. godine, vojni transportni avion TU-154trebalo je da preveze članove ansambla u Siriju. Avion, u kojem su bile  92 osobe poleteo je iz Adlera, i nakon samo dva minuta nestao sa radara. 

RUSKI HOR ALEKSANDROV NA TRGU REPUBLIKE! Svečani koncert u čast oslobođenja Beograda (VIDEO)

PUBLIKA ĆE UŽIVATI! "Kaljinka","Crne oči","Kaćuša" sa horom Aleksandrov u Beogradu!

(VIDEO) KRV SE LEDI U ŽILAMA KAD ALEKSANDROV ZAPEVA: Evo kako je hor ruske armije izveo pesmu "TAMO DALEKO"

Hor je trebalo da nastupi na proslavi Nove godine u ruskoj vojnom bazi Hmejmim u Siriji, ali avion TU-154 srušio se u Crno more. Među 92 poginulih bila su 64 člana "Aleksandrova" - 30 članova plesnog ansambla i 34 člana hora - zapravo, ceo hor osim tri pevača koja se nisu ni ukrcala.

Preživeli su vodeći solista Vadim Ananijev, kom se upravo rodilo treće dete pa je morao da ostane kod kuće, i horsta Roman Valutov, koji je ostao živ zato što mu je istekao pasoš, pa nije mogao da putuje.

Ova velika tragedija potresla je Rusiju, ali i svet. U Beogradu, nakon ovog nemilog događaja, hor Aleksandrov je dobio i park. Naime, park koji se nekada zvao Devojački park, nazvan je Park Aleksandrov. 

Foto: Beograd.rs

Nastup u Beogradu

Muški hor ansambla, priznat je kao jedan od najboljih muških horova na svetu. Njihova muzika kombinuje je harmoniju i čistoću zvuka školovanih glasova sa osećajnošću i spontanošću, koja je tipična za rusko narodno stvaralaštvo.

Foto: Tanjug

 

Više od 2.000 numera obradili su, oživeli i sačuvali od zaborava članovi ansambla "Aleksandrov" za skoro devet decenija svog postojanja. Od narodnih pesama i igara, onih koje su stvorili ruski umetnici, duhovne muzike, klasičnih dela ruskih i stranih kompozitora, do svetskih hitova, šta god da su izneli pred svoju publiku, ostavljali su je bez daha.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17