• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC News na srpskom

28.12.2019

14:37

POLICIJA JE OTVORILA KONTEJNERE U KOJIMA JE TREBALO DA BUDE SOJINO BRAŠNO... Ono što su pronašli takođe je belo, ali vredi 1.000.000.000 DOLARA!

Vesti

POLICIJA JE OTVORILA KONTEJNERE U KOJIMA JE TREBALO DA BUDE SOJINO BRAŠNO... Ono što su pronašli takođe je belo, ali vredi 1.000.000.000 DOLARA!

Podeli vest

Vlasti u Urugvaju saopštile su da su zaplenile rekordnu količinu od 4,4 tona kokaina, nazivajući ovu akciju najvećim udarcem za trgovce narkoticima u istoriji zemlje

Kokain je zaplenjen u zajedničkoj operaciji mornarice i carinika u luci Montevidea.

Bio je sakriven u četiri kontejnera sa sojinim brašnom koji su putovali u Lome, glavni grad Togoa.

Ulična vrednost zaplenjene droge je oko milijardu dolara, prema navodima zvaničnika.

Urugvaj je sve češće tranzitna tačka za transport narkotika iz Latinske Amerike u Afriku i Evropu.

Godina velikih zaplena droge

U avgustu, carinski službenici u nemačkom gradu Hamburgu su tokom rutinske provere pronašli više od četiri tone kokaina ulične vrednosti od oko milijardu evra. Ovaj tovar je putovao iz Montevidea u Belgiju. Bio je zaveden kao soja, a droga je bila sakrivena u sportskim torbama u transportnom kontejneru
U junu, vlasti u Australiji su zaplenile najveću količinu mentamfetamina u istoriji ove zemlje. Količina od 1,6 tona droge čija je procenjena ulična vrednost oko 1,2 milijarde australijskog dolara, pronađena je u tovaru sa zvučnicima u luci u Melburnu. Pošiljka od 1,6 tona je stigla iz Tajlanda.
U septembru, skoro 1,3 tone heroina, čija je ulična vrednost oko 120 miliona funti, otkrivena je među peškirima i bade mantilima u tovarnom brodu tokom najveće akcije zaplene ove droge u Velikoj Britaniji.

Prethodna rekordna zaplena Urugvaja bila je u novembru, kada su vlasti otkrile kontejner sa tri tone kokaina, takođe u Montevideu, koji je putovao u grad Kotonu u Beninu preko španskog ostrva Tenerife.

Prema rečima zvaničnika, 4,4 tone kokaina su nedavno otkrivene kada su skeneri u luci Montevidea pokazali "anomalije" u kontejnerima.

ČUVENA JUGOSLOVENSKA GLUMICA PALA ZBOG ŠVERCA 700 KILOGRAMA KOKAINA! Evo kolika joj kazna preti i šta je rekla O NARKO AFERI!

Portparol mornarice Diego Perona je rekao novinarima da je u prvom kontejneru otkriveno više od 3.000 "cigli" kokaina, od kojih je svaka bila teška 1,1 kilogram. Kontejneri su čekali utovar na brod italijanske registracije, preneli su lokalni mediji.

Urugvajski direktor carine Hajme Borhijani je rekao da nije poznato odakle je tačno stigao kokain, ali se znalo da je u utorak ukrcan u kamione na jednoj farmi u jugozapadnom departmanu Sorijano, 290 km od Montevidea.

MISTERIOZNI SRBIN KRALJ KOKAINA! Zovu ga Tito, godinama izmiče Amerikancima, a evo čime se bavio dok je živeo u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova je napisao na Tviteru da se policija izvela raciju na farmi i uhapsila vlasnika i njegovog sina. Takođe je zaplenjena i izvesna količina nespecifikovane vrste droge, dodao je.

- Glavna stvar je da pokažemo sveti i trgovcima drogom da nema zezanja sa carinom Urugvaja - rekao je Borhijani. - Preduzeli smo neophodne korake da očistimo zemlju od ove pošasti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17