• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/aviatica.rs

27.01.2020

15:56 >> 16:22

TALIBANI PRIZNALI DA SU OBORILI AMERIČKI AVION: Srušili smo letelicu sa VISOKIM VOJNIM I CIA ZVANIČNICIMA

Vesti

TALIBANI PRIZNALI DA SU OBORILI AMERIČKI AVION: Srušili smo letelicu sa VISOKIM VOJNIM I CIA ZVANIČNICIMA

Podeli vest

Rešena je misterija avionske nesreće na istoku Avganistana u oblasti Gazni

Avion koji se srušio pripada američkom ratnom vazduhoplovstvu (US Air Force). U pitanju je mali putnički avion, globalne avijacije (Bombardier Global 6000), koji se koristi u vojne svrhe kao transportni avion pod oznakom E-11A.

Avion koji je oboren pripadao je USAF-u, a na snimcima sa mesta nesreće se jasno vide njegove oznake kao i deo registracije 11-9358.

Portparol Talibana potvrdio je odgovornost za nesreću, rekavši da su svi u avionu poginuli na licu mesta. Prema njegovim rečima, u avionu su se nalazili američki visoki vojni zvaničnici i zvaničnici CIA-e.

 

 

Nešto ranije danas, avganistanski direktorat civilnog vazduhoplovstva potvrdio je da se dogodila avionska nesreća u pomenutoj oblasti, južno od Kabula prema Kandaharu. Oni su izjavili da su na mestu nesreće pronađeni spaljena olupina aviona kao i dva tela za koja se pretpostavlja da su piloti.

MISTERIJA AVIONA PALOG U AVGANISTANU! Nema olupine, ne zna se čiji je, ni koliko je ljudi u njemu

SRUŠIO SE AVION SA 80 PUTNIKA! Stravična nesreća u Avganistanu, mesto pada pod kontrolom talibana!

 

 

Prema još uvek nepotvrđenoj informaciji u nesreći je stradalo šestoro američkih vojnika i dvoje pilota.

Vest koja je prethodno preplavila sve svetske medije u kojoj se tvrdi da je pao putnički avion sa 83 nije tačna. Vlasti su potvrdile da se ne zna koji je avion u pitanju ali da sigurno nije komercijalni putnički avion već da se radi ili o vojnom ili o kargo avionu.

Snimci i fotografije sa mesta nesreće, koje je objavio i AV Herald, specijalizovani sajt za praćenje avionskih nesreća jasno pokazuju o kojem se avionu radi. Oni navode i tvrdnju da su Talibani koji se nalaze u toj oblasti izjavili kako su oni oborili američki avion raketom zemlja – vazduh.

Ova vest međutim još uvek nije zvanično potvrđena, a svi svetski mediji se još uvek uzdržavaju od objavljivanja informacije da su Talibani oborili američki avion.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17