• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

03.02.2020

09:54

ŠVAJCARSKA VIŠE NIJE RAJ U EVROPI! Domaće stanovništvo se sve više seli, UGLAVNOM MLADI PAKUJU KOFERE!

Vesti

ŠVAJCARSKA VIŠE NIJE RAJ U EVROPI! Domaće stanovništvo se sve više seli, UGLAVNOM MLADI PAKUJU KOFERE!

Podeli vest

Emigracija stanovništva u velikom broju nije jedinstvena samo za zemlje istočne i jugoistočne Evrope, već pogađa i bogate države, poput Švajcarske

Sve više Švajcaraca odlučuje se da sreću traži u inostranstvu, pri čemu su Francuska, Nemačka i SAD, ali i Australija ili Tajland, omljene destinacije za život.

Poslednjih godina je broj Švajcaraca koji su napustili zemlju značajno porastao, a istovremeno se sve manje "dijasporaca" vraća.

Rezultat toga je da se, na primer 2017.i 2018., oko 32.000 Švajcaraca, a da se 24.000 vratilo u zemlju.

NE PRELAZITE NAM PUT! Erdogan poručio Rusiji: Onaj ko želi da nas proverava, SHVATIĆE KOLIKO JE POGREŠIO!

Prema statističkim podacima, oko 36 odsto emigranata iz Švajcarske je u starosti između 20 i 35 godina, čime sve više mladih pakuje svoje kofere i napušta bogatu, ali skupu Švajcarsku.

Druga grupa emigranata su dvojni državljani, odnosno Švajcarci stranog porekla, kao što su Italijani ili Portugalci, koji se, nakon penzije, vraćaju u raniju domovinu.

Švajcarska, međutim, nema problema sa demografijom, jer je to zemlja u koju se imigrira, te se prošle godine u tu zemlju naselilo oko 55.000 stranaca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija