• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

16.07.2020

21:24

(VIDEO) RUSKA STRELA ILI AMERIČKI HAMVI - KOJE JE OKLOPNO VOZILO BOLJE?! I Srbija ima čim da se pohvali - NAJBOLJI JE LAZAR!

Vesti

(VIDEO) RUSKA STRELA ILI AMERIČKI HAMVI - KOJE JE OKLOPNO VOZILO BOLJE?! I Srbija ima čim da se pohvali - NAJBOLJI JE LAZAR!

Podeli vest

U Rusiji je proizvedeno lako oklopno vozilo Strela, a premijeru će u javnosti imati na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija - 2020". Ruski ekspert govori za TV Zvezda o preimućstvima ovog vozila u odnosu na američki Hamvi

Rukovodilac Odeljenja za medije kompanije „VPK" Sergej Suvorov kaže da rusko vozilo ima nekoliko preimućstava - po pitanju zaštite, brzine ali cene.

Prema njegovim rečima, rusko vozilo je dva puta jevtinije od američkog. Kako je objasnio, "Hamvi" je prvobitno pravljen kao neoklopno vozilo, da bi zatim pojedine delove obezbedili oklopnim elementima.

- Naše vozilo je u celini oklopna kapsula u kojoj se nalazi ljudstvo i to je, u pogledu zaštite, izuzetna prednost - dodaje on, prenela je TV „Zvezda".

Predviđena je proizvodnja nekoliko verzija ovog vozila, između ostalog, neoklopna varijanta i varijanta za vodu.

ĐUKANOVIĆU, ŠTA AKO PUKNEŠ NA IZBORIMA?! Suđenje vladici Joanikuju odloženo za 4. septembar! MILOVO BITI ILI NE BITI JE 30. AVGUSTA!

Ukupna težina ruske Strele iznosi samo 4,7 tona, što omogućava helikopteru Mi-8 može da je transportuje na podvesnom nosaču. U vozilo može da se smesti osam vojnika.

Balistička zaštita vozila štiti od protivoklopne municije kalibra 5,45x39 milimetara i 7,62x39 milimetara. Može da izdrži eksploziju snage do dva kilograma TNT-a u slučaju da nagazi eksploziv. Oklopno vozilo može da dostigne brzinu do 155 kilometara na čas.

Podsetimo, i Srbija ima čime da se pohvali.Tu je Miloš! Višenamensko oklopno borbeno vozilo, formule pogona 4x4 - Miloš pripada kategoriji savremenih oklopnih vozila namenjenih obavljanju širokog dijapazona misija izdomena delokruga jedinica policije i oružanih snaga.

Osnovni koncept vozila bazira se na samonosećem oklopnom telu, savremenim sklopovima pogona i prenosa snage i nezavisnim sistemom oslanjanja, koji omogućava visok stepen pokretljivosti u svim terenskim i vremenskim uslovima uz maksimalnu borbenu masu od preko 14 tona.

Vozilo se može koristiti za: patrolne misije, izvidjačke misije, kao komandno vozilo, prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, protivgerilsku i protivterorističku borbu, protivoklopnu borbu, kontrolu granica, kontrolu teritorija i dr.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija