• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

16.08.2020

08:37

NEMA VIŠE POVRATKA NA STARO! Posledice su katastrofalne, led na ovom ostrvu više ne može da se obnovi!

Vesti

NEMA VIŠE POVRATKA NA STARO! Posledice su katastrofalne, led na ovom ostrvu više ne može da se obnovi!

Podeli vest

Led na Grenlandu otopio se do tačke nakon koje nema povratka, a napori za usporavanje globalnog zagrevanja neće ga spasiti od raspadanja, pokazuje nova studija istraživača na Državnom univerzitetu u Ohaju, piše CNN

"Čak i kad bismo vratili klimu kakva je bila pre 20 ili 30 godina, još uvek bismo prilično brzo gubili masu", rekao je jedan od autora studije profesor Jan Hovat.

Grenlandska ledena ploča godišnje gubi više od 280 milijardi metričkih tona leda koji se otapa, što je najveći pojedinačni doprinos porastu globalnog nivoa mora, saopštila je vodeća autorka studije iznijela je Mikalea King.

DRAMATIČNO UPOZORENJE NAUČNIKA! Tokom poslednje decenije DEŠAVA SE OVA ALARMANTNA POJAVA, A BROJKE POKAZUJU KOLIKO JE STANJE OZBILJNO
STRAVIČNE PROGNOZE NAUČNIKA - PROĆI ĆEMO KAO DINOSAURUSI! Sledi nam istrebljenje, preživeće samo ljudi u ovim regionima! (VIDEO)

Ona je navela da je gubitak leda poslednjih godina tako veliki da je doveo do merljivih promena gravitacijskog polja iznad Grenlanda.

Otapanje leda na Grenlandu doprinosi sa više od milimetra porastu nivoa mora svake godine i verovatno će se to dodatno pogoršavati.

Autori su otkrili da se nakon 2000. godine ledena površina smanjila toliko brzo da snežne padavine ne bi mogle nadoknaditi izgubljeni led čak ni kad bi se klima promenila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aco

pre 3 godine

Sta cemo sa hrvatima??Opet ce naseljavati Srbiju!!!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17