• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2020

18:39

ISTRAŽITELJI UN: Turska mora da obuzda sirijske pobunjenike, čine stravične zločine!

Vesti

ISTRAŽITELJI UN: Turska mora da obuzda sirijske pobunjenike, čine stravične zločine!

Podeli vest

Turska mora da obuzda sirijske pobunjenike koje podržava na severu Sirije, a koji su možda izvršili otmice, mučenja i pljačke civilne imovine, saopštili su danas istražitelji Ujedinjenih nacija za ratne zločine

Oni su, takođe, naveli da transferi pritvorenih sirijskih državljana od strane opozicione Sirijske nacionalne vojske na tursku teritoriju kako bi bili krivično gonjeni mogu predstavljati ratni zločin protivpravne deportacije, preneo je Rojters.

NI PALESTINA NI IZRAEL! Pompeo "otkrio" ko predstavlja najveću opasnost na Bliskom istoku!

NJIHOVO UKLANJANJE J BIO "DOBAR POTEZ"! Evo koga je sve Tramp hteo da eliminiše!

U izveštaju koji pokriva prvu polovinu 2020. godine, Istražna komisija Ujedinjenih nacija o Siriji navela je da su atentati i silovanja civila od svih strana obeleženi sektaškim prizvukom u porastu u sukobu započetom 2011. godine.

- U Afrinu, Ras al Ainu i okolnim oblastima, Sirijska nacionalna vojska koju podržava Turska možda je počinila ratne zločine uzimanja talaca, okrutnog postupanja, mučenja i silovanja - rekao je predsedavajuci komisije Paulo Pinheiro na brifingu.

- Turska bi trebalo da deluje na sprečavanju ovih zloupotreba i da osigura zaštitu civila u oblastima pod svojom kontrolom - dodao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija