• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.11.2020

12:19

PENAVA U ODBRANI USTAŠLUKA! Gradonačelniku je odluka hrvatske vlade da pošalje izaslanika na komemoraciju Srbima u Vukovaru SKANDALOZNA!

Vesti

PENAVA U ODBRANI USTAŠLUKA! Gradonačelniku je odluka hrvatske vlade da pošalje izaslanika na komemoraciju Srbima u Vukovaru SKANDALOZNA!

Podeli vest

Delegacija Srpskog nacionalnog vijeća, u kojoj je i specijalni izaslanik predsednika Srbije Veran Matić, položiće danas vence i odati poštu žrtvama proteklog rata u Vukovaru, a gradonačelnik tog grada Ivan Penava kaže je to nazvao "neviđenim skandalom"

- Mislim da je ovo skandal koji još nije viđen u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru. Ovo se svodi na potpitanje kakvu nam to istorijsku istinu Vlada Republike Hrvatske, vlada Andreja Plenkovića, otkriva s ovim današnjim činom polaganja venca 17. novembra u Dunav za poginule Srbe, i to kako oni kažu preratnim događajima, događajima koji su prethodili ratu - rekao Penava za hrvatski Media servis.

Penava je to rekao iz samoizolacije, gde je zbog zaraze korona virusom.

Lider Samostalne demokratske srpske stranke, inače, tradicionalno polaže vence vukovarskim žrtvama, Srbima i Hrvatima, dan uoči zvaničnog obeležvanja Dana vukovarske žerve, 19. novembra.

Kao predstavnik vlade na toj komemoraciji bi trebao da bude i državni sekretar Zvonko Milas.

Sutra u vukovarskoj Koloni sećanja učestvovaće i potpredsednik vlade iz SDS S Boris Milošević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 3 godine

STATUT grada Vukovara može biti napisan SAMO Latinicom. I mogu ga napisati SAMO Hrvati. Kad to shvatite i prihvatite, onda možemo dalje.

Rasa

pre 3 godine

Toliko si glup i zadojen nacizmom i sovinizmom da je ne vidjeno. Boli nas za statut, nego za pravdu i za slobodu za Srbe,rago, gde je postovanje za Srbe i prestanak napada na Srbe u tvom gradu sa latinicom. Da li mi u Stbiji sada treba da idemo i da tucemo hrvate i da im otimamo kuce,stanove i da ih sikaniramo jer ste nas u WWI i WWII uz pomoc Nemaca i Madjara ubili preko milion. I svaki put kada neki Hrvat nesto ustane i krene da kaze mi mu kazemo ej Jasenovac mars,Pag,mars,Gradiska,Sarajevo,Obilic i ti mislis da je to normalno,rago jedna. Hebo vas Vukovar gamadi ni jedna. Treba vam.ukinuti sva prava u Srbiji ili jos bolje reciprocitet uvesti odmah. A svi oni koji nisu branili Jugoslaviju a Hrvati su oduzet im sva prava gradjanska i ako je bio na vasoj strani isto. Djubre mercep osudjen zlocinac jer ju ubijao Srbe civile vi placete i velicate a pricas o demokratiji i suceljavanju sa istinom pa valjda vi to morate da shvatite da se zapoceli i da ste zlocinci svi odreda jer ste odgovorni za pocetak . Vas je rat bio domovinski a nas Srpski odbrambeni i smatram da smo pobedli jer niste uspeli da opet pobijete nekaznjeno milione Srba i srpske dece. Zelim objavu

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17