• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune/Informer

24.02.2021

07:00

SRBIJO, MISLI O OVOME! RUSIJA ĆE PREKINUTI SVE ODNOSE SA BRISELOM, EU JOJ VIŠE NIJE POTREBNA! Vreme je da naplatimo članstvo u EAU!

Vesti

SRBIJO, MISLI O OVOME! RUSIJA ĆE PREKINUTI SVE ODNOSE SA BRISELOM, EU JOJ VIŠE NIJE POTREBNA! Vreme je da naplatimo članstvo u EAU!

Podeli vest

Politikolog Rostislav Iščenko ukazao je na okolnosti koje su ruskom rukovodstvu dozvolile da otvoreno govori o svojoj spremnosti za prekid odnosa sa Zapadom

Rusija je do sada uspela da izgradi prilično efikasan sistem odnosa sa Istokom i stvorila je neophodnu logističku infrastrukturu, na osnovu čega Moskva ne mora da brine o perspektivi potpunog prekida odnosa sa Zapadom.

O tome je nedavno govorio politikolog Rostislav Iščenko, navodeći dostignuća ruskog rukovodstva koja su postignuta tokom protekle dve decenije rada Moskve na razvoju istočnih regiona zemlje:

- Rusija je aktivno gradila logistiku izvan Urala, u Sibiru, tamo su izgrađene pruge i autoputevi, položeni cevovodi, sklopljeni ugovori, otvorena su nova preduzeća.

Ekspert je primetio da trenutni nivo razvoja infrastrukture u istočnom delu zemlje i preusmeravanje ka azijskim zemljama, omogućavaju Rusiji da u bilo kom trenutku prebaci prioritete sa Zapada na Istok, bez ozbiljnih gubitaka.

Takav razvoj situacije je na kraju omogućio da ruski predstavnici na međunarodnoj sceni počinju smelo i otvoreno da izjavljuju svojim zapadnim partnerima da je Moskva spremna da u potpunosti prekine odnose sa državama EU.

(VIDEO) AMERI, ŠTA SE TO DEŠAVA?! KINESKE SLUŽBE IZABRALE BAJDENA, RUSI PRE TOGA INSTALIRALI TRAMPA! Bila jednom jedna Amerika!

- Rusija može apsolutno mirno da preorijentiše svoje spoljnotrgovinske tokove, bez da to dovede do neke vrste katastrofalnog pogoršanja unutrašnje situacije u zemlji - objasnio je situaciju Iščenko, naglasivši da u takvom scenariju Rusi neće biti ugroženi smanjenjem radnih mesta, niti bi došlo do smanjenja prihoda u budžet zemlje.

Foto: Tanjug/AP

Sukob Moskve i Brisela idealna jeprilika za Srbiju koja bi mogla da iskoristi članstvo u Evroazijskoj ekonomskoj uniji i pogodnosti koje u tom savezu ima.

UKINUTI RUSIJI PRAVO VETA U SB, ŠTA ĆE NA OVO REĆI AMERI, ENGLEZI, KINA I FRANCUSZI?! Sulud zahtev Kijeva, jeste li ikad čuli veću budalaštinu!

Tim pre, jer se Brisle prema našoj zemlji ponaša neprihvatljivo, stalno postavlja neke nove uslove i jednom rečju opstruiše svaki pokušaj Beograda da se učlani u EU!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sumadinac

pre 3 godine

Narode moj živim na Zapadu decenijama ,čujte me EU je pukla neslaganja u samoj njoj svako grabi samo sebi a po naj vise Nemacka u samim, vladama EU je nastala korupcija prevare .Tako da vam EU nije potrebna delite dobra prijateljstva sa svima kao i partnerstva i čuvajte vasu politiku teritoriju nedaj te Kosovo i uspecete jel mi smo vredan narod samo vise sloge i uspecete.

Mauser

pre 3 godine

Pa što se ne vratiš sa Zapada, natrag u Srbiju?

Pedja

pre 3 godine

Kakvi ste vi sa informera debili pa to planeta nije videla.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17