• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

19.03.2021

07:00

MOGU LI DONJECK I LUGANSK ODBITI NAPAD UKRAJINE BEZ POMOĆI MOSKVE! Kijev će koristiti taktiku Azerbejdžana protiv Jermena - tu moral vojnika ne pomaže!

Vesti

MOGU LI DONJECK I LUGANSK ODBITI NAPAD UKRAJINE BEZ POMOĆI MOSKVE! Kijev će koristiti taktiku Azerbejdžana protiv Jermena - tu moral vojnika ne pomaže!

Podeli vest

Vojnici Narodne milicije Donjecke Narodne Republike imaju znatno jači moral od pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, tvrdi jvojni analitičar i doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov

On je rekao da su i pored brojčane prednosti Ukrajinci "nevoljni" da učestvuju u borbama.

- Vojnici Oružanih snaga Ukrajine jasno razumeju: oni moraju da se bore za lopove koji su preuzeli strukture vlasti u Ukrajini i da deluju kao instrument za sprovođenje američke geopolitike - rekao je Sivkov, a prenosi RIA Fan.

Vojni analitičar je podsetio na dragoceno borbeno iskustvo koje je Narodna milicija DNR sticala u teškim borbama 2014. i 2015. godine.

- Ukrajinske oružane snage su tada trpele velike gubitke, što je komanda nadomestila neiskunim i loše obučenim trupama. To je i razlog zašto su bili manje pripremljeni - istakao je vojni analitičar.

LAZANSKI PODRŽAO PUTINA I NAZVAO GA ŠMEKEROM, SAD I RUSIJA U NIKAD GORIM ODNOSIMA! Odgovor Moskve biće adekvatan!

Iako Sivkov piše o moralu vojske, imali smo prilike tokom sukoba u Nagorno-Karabahu da vidimo koliko to malo znači. Tada su izuzetno motivisanim jermenskim borcima sa Azerbejdžanci sa neba nanosili ogromne gubitke, pre svega bespilotnim letelicama i "kamikaze" dronovima.

Gotovo sigurno je da bi u slučaju opšteg ukrajinskog napada na Donbas bile korišćene bespilotne letelice poput turskog "TB-2 Bajraktar", koji je dokazan u borbi od Libije i Sirije do Kavkaza.

SUHOJ I MIG SE SPAJAJU U JEDNU KOMPANIJU, AMERI SU SE OVOG PLAŠILI, A TO JE SAD SUROVA REALNOST! Moskva podiže lestvicu u borbenoj avijaciji!

Ukrajinci trenutno imaju 12 bespilotnih letelica tog tipa u svom arsenalu. U oktobru prošle godine, tokom posete Turskoj, direktor "Ukrspeceksporta" Vadim Nozdrija je ugovorio narudžbinu 48 novih letelica "Bajraktar". Za sada nije poznato kada će doći do isporuke.

Pitanje je da li će jedinice Narodne milicije DNR, bez direktne pomoći Rusije, moći da se odupru masovnom napadu i sa zemlje i sa neba.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija