• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2021

20:00

BELGIJSKI FARMER NAPRAVIO MEĐUNARODNI SKANDAL! Smetao mu kamen, pa proširio DRŽAVNU GRANICU!

Vesti

BELGIJSKI FARMER NAPRAVIO MEĐUNARODNI SKANDAL! Smetao mu kamen, pa proširio DRŽAVNU GRANICU!

Podeli vest

Jedan belgijski farmer nehotice je proširio teritoriju svoje države pomerajući drevni kamen koji označava granicu sa Francuskom, a koja se nalazi na njegovoj zemlji

Otkriće grupe entuzijasta koji proučavaju lokalnu istoriju tokom šetnje šumovitim pograničnim predelom na francuskoj strani pokazalo je da je granični kamen sada pomeren na 2,20 metara od mesta gde je postavljen u skladu sa sporazumom o razgraničenju pre dva veka, a to je za posledicu imalo negativne komentare sa francuske strane.

- Ako ta zemlja pripada nama, onda je to tako. Ne želimo da nas oštete za dva metra - rekao je jedan stanovnik francuskog pograničnog sela za RTL, prenosi Rojters.



S druge strane, u belgijskom mestu Erkilenes gradonačelnik David Lavo pokazao je spremnost da se izbegne međunarodni incident.

- Zemljište je prodato i mislim da je onaj ko ga je kupio pomerao granice onako kako je želeo. Ali ovo nije samo privatna međa, to je granica između država i ne možete po svojoj volji da pomerate granične markere koji su tamo već dugo - saglasan je gradonačelnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija