• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.06.2021

14:21

JEDNA OD NAJGORIH EKOLOŠKIH KATASTROFA! Tone brod PREPUN opasnih hemikalija! /FOTO/

Vesti

JEDNA OD NAJGORIH EKOLOŠKIH KATASTROFA! Tone brod PREPUN opasnih hemikalija! /FOTO/

Podeli vest

Teretni brod koji je prenosio tone hemikalija tone kod zapadne obale Šri Lanke. Na brodu je prethodno izbio požar koji nije mogao da bude ugašen punih 12 dana, što je izazvalo ekološku katastrofu

Singapurski brod MV X-Preš Pearl, koji je nosio 1.486 kontejnera, uključujući i 25 tona azotne kiseline, kao i ostale hemikalije i kozmetiku, usidrio se u blizini zapadne obale kada je požar izbio 20. maja, preneo je Rojters.

Vlasti su se borile protiv vatrene stihije od tada, kada su zapaljivi kontejneri sa hemikalijama pali i zapalili brod, saopštila je mornarica Šri Lanke prošlog meseca.

 

 

Na tone plastičnih peleta je došlo do obala i mora bogatog ribom, izazvavši jednu od najgorih ekoloških katastrofa u nekoliko prethodnih decenija, smatraju eksperti.

- Spasilačka kompanija koja radi sa brodom X-Preš Pearl je rekla da brod tone na trenutnoj poziciji - rekao je minstar za ribolov Kančana Vijesekera putem Tvitera.

 

 

Vlada je zabranila pecanje duž obale dugačke 80 kilometara, što je ugrozilo oko 5.600 ribarskih brodova, dok je na stotine vojnika raspoređeno na plaže da čiste otpad. Spasioci vuku brod ka dubljim vodama, dodao je Vijesekara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17