• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.06.2021

20:36

AMERI PRIZNALI, AL KAIDA IH JE PORAZILA U AVGANISTANU! Pentagon u strahu od NAPADA, teroristi će OBNOVITI MOĆ za najviše dve godine!

Vesti

AMERI PRIZNALI, AL KAIDA IH JE PORAZILA U AVGANISTANU! Pentagon u strahu od NAPADA, teroristi će OBNOVITI MOĆ za najviše dve godine!

Podeli vest

Ekstremističke grupe poput Al Kaide obnoviće svoju moć u Avganistanu i predstavljati pretnju Americi u roku od dve godine nakon povlačenja američke vojske iz te zemlje, saopštili su danas čelnici Pentagona

Današnje saopštenje je najkonkretnija javna prognoza izgleda za obnovljanje međunarodnih terorističkih pretnji iz Avganistana otkako je predsednik Džo Bajden u aprilu najavio da će se sve američke trupe povući do 11. septembra.

Na saslušanju u Odboru za odobravanje u senatu, senatorka Linzi Graham pitala je ministra odbrane Lojda Ostina i generala Marka Majlija kako ocenjuju verovatnoću obnove al-Kaide ili Islamske države u Avganistanu: malom, srednjom ili velikom.

Foto: Reuters

- Ocenio bih kao srednje - odgovorio je Ostin. "Takođe bih rekao, senatore, da će im trebati dve godine da obnove moć."

Majli, predsedavajući Združenog štaba i veteran rata u Avganistanu, rekao je da se slaže.

- Mislim da bi se taj rizik očigledno povećao ako se dogode određene stvari, ako dođe do kolapsa vlade ili raspada avganistanskih snaga bezbednosti, ali sada bih ocenio pretnju kao "srednju“ i da će im biti potrebno oko dve godine da bi postali prava pretnja - zaključio je Majli.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
spasko

pre 2 godine

kakve dezinformacije vi nama delite po medijima , cuj Amerika izgubila rat od Al Kaide , pa rimskosolomonska oligarhijska imperijalna agencija Amerika je stvorila Al Kaidu i ISIS teroriste bas kao sto je stvorila Hitlera i SS naciste , ISIS teroristi i SS nacisti su deo NATO organizacije koja ima nameru da izvrsi agresiju i destabilizaciju Rusije . Islamski teroristi i vatikanski nacisti su jedan te isti proizvod jedne te iste rimskosolomonske okrunjene saudijsko-vatikanske firme koja pljacka svetske resurse i teritorije . Islamska Al Kaida u Afganistanu i hitlerovi katolici nacisti u Evropi su stvoreni kao produzena marionetska ruka angloamericke robovlasnicke rimskosolomonske imperijalne politike koja vrsi agresije i pljacke i , kaznjava robove i destabilizuje ekonomsku nezavisnost radnicke klase . Ima tu jos nesto sto ne zelite da narod sazna , i velike patriote ustase i cetnici su bili angloamericki saveznici i primali uputstva sa okrunjenih rimskosolomonskih britansko-vatikanskih saudijskih dvoraca i sulejmanovih cezarovih dzamija-katedrala bas kao i ISIS teroristi i SS nacisti .

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17