• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Mediji

21.06.2021

20:07

MAKRON ISPOD CENZUSA, MARIN LE PEN OSVOJILA PROVANSU! Brisel i Pariz na nogama, sve mogu da prihvate, ali njenu pobedu NE!

Vesti

MAKRON ISPOD CENZUSA, MARIN LE PEN OSVOJILA PROVANSU! Brisel i Pariz na nogama, sve mogu da prihvate, ali njenu pobedu NE!

Podeli vest

Patriotska francuska partija Nacionalno okupljanje Marin le Pen vodi u prvom krugu regionalnih izbora u regionu Provansa-Alpi-Azurna obala oko Marseja, pokazuju izlazne ankete posle izbora na koje je izašao rekordno mali broj Francuza

Tjeri Marijani iz Nacionalnog okupljanja osvojio je 33 odsto glasova, pokazala je izlazna anketa, tri odsto više od Renoa Muselijea iz stranke Republikanci, koja je sklopila savez sa partijom francuskog predsednika Emanuela Makrona Republika u pokretu.

Prema podacima dve izlazne ankete, partija desnog centra Republikanci nalazi se na prvom mestu u prvom krugu regionalnih izbora u severnom regionu Ot-de-Frans, gde vode ispred Nacionalnog okupljanja.

Stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona Republika u pokretu nije uspela da pređe cenzus od 10 procenata da bi se kvalifikovala za drugi izborni krug.

Prema podacima anketne agencije Elabo, izlaznost širom zemlje je na rekordno niskom nivou, sa stopom uzdržanih od 68,5 procenata, jer su se glasači radije odlučili da uživaju u sunčanom danu posle višemesečnih ograničenja zbog kovid-19, navodi Rojters

Drugi krug regionalnih izbora biće održan 27. juna.

ENGLESKA NA NOGAMA, TINEJDŽER IZBODEN, RODITELJI SPASAVAJU DECU IZ ŠKOLE, POLICIJA TRAGA ZA NAPADAČEM!

Regionalni izbori su test popularnosti Marin Le Pen i njenog imidža, manje od godinu dana pre narednih predsedničkih izbora.

Socijalisti i konzervativni republikanci , koji su dominirali francuskom politikom do poraza 2017. godine i dalje se dobro drže na regionalnom nivou.

Svako od njih trenutno drži vlast u pet regiona, od ukupno 18.

SRBIJA JE ODAVNO NA BRANIKU! MOSKVA JASNA NEĆEMO TO DOZVOLITI NI PO KOJU CENU! Oko ovog nema razgovora, "banditi" neće proći!

Nacionalno okupljanje je u poziciji da osvoji vlast u najmanje jednom regionu, što bi bilo prvi put u istoriji Francuske.

Mnogi u Francuskoj vide regionalno glasanje kao korak ka Jelisejskoj palati za Marin le Pen, koja je 2017. godine izgubila na izborima upravo od Makrona, naveo je „Juronjuz".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17